VIDEO Firma de mindfulness a soției lui Cioloș, care susține introducerea practicii în școli, și-a majorat de 63 de ori profitul

VIDEO Firma de mindfulness a soției lui Cioloș, care susține introducerea practicii în școli, și-a majorat de 63 de ori profitul

Valérie și Dacian Cioloș, la un miting electoral al Alianței USR PLUS desfășurat la Cluj. Sursă foto: captură video Recorder via YouTube

scris 19 iun 2019

Firma de mindfulness a soției europarlamentarului și liderului Alianței USR-PLUS Dacian Cioloș, fost premier tehnocrat și comisar european pentru Agricultură, și-a majorat de aproape 63 de ori profitul net anul trecut.

2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung CITEȘTE ȘI 2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung
Urmărește-ne și pe Google News

Equilibre Connexion SRL, unde asociat și administrator unic este Valérie Cioloș-Villemin, instructor de mindfulness, a înregistrat în 2018 un profit net de 81.694 lei, față de doar 1.303 lei în 2017 și de pierderea de peste 14.000 lei din 2016, anul înființării firmei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cifra de afaceri a companiei, care are activități de "învățământ în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice și alte domenii)" și "alte servicii", s-a triplat anul trecut, de la 59.519 la 178.651 lei, ceea ce înseamnă o marjă de profit de 45,7% din rulaj.

FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani! CITEȘTE ȘI FOTO ANAF atenționează: primiți sms de fraude cu bani!

Astfel, împrumutul de 11.721 lei acordat de Cioloș firmei soției sale și menționat în declarația de avere a proaspătului europarlamentar s-a dovedit a fi rentabil, ajutând Equilibre Connexion SRL să revină la capitaluri pozitive, de 69.150 lei, față de nivelul negativ de -12.543 lei de la finalul anului 2017. Totodată, datoriile firmei au scăzut semnificativ, de la 63.192 lei la 12.185 lei.

Valérie Cioloș-Villemin, care se prezintă drept "trainer calificat de către Massachusetts University din Statele Unite, unde a fost conceput și dezvoltat Programul MBSR® (Mindfulness Based Stress Reduction) de către Dr. Prof. Kabat-Zinn împreuna cu echipele lui", își promovează în prezent o serie de 5 cursuri de reducere a stresului prin mindfulness, derulate în perioada iunie-iulie 2019, la prețul de 1.350 lei/persoană.

Valérie Cioloș-Villemin s-a remarcat recent în spațiul public printr-o postare pe pagina sa de Facebook în care a susținut introducerea practicii mindfulness în școli.

Valérie Cioloș-Villemin, la TEDX Brașov Women, mai 2018

Valérie Cioloș-Villemin, la TEDX Brașov Women, mai 2018

VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie CITEȘTE ȘI VIDEO Mod de lucru al administrației cu populația: Tudor Chirilă depune plângere penală pentru că a fost înjurat și amenințat după ce a apărat o femeie

"Stresul și anxietatea la copii sunt o dură și tristă realitate. În Australia, un copil din 7 are cel puțin un episod de tulburare mintală pe an. Cauzele? Probleme personale, goana după note bune, presiuni din social media... Mai mult de 50% din condițiile necesare pentru sănătate mintală își iau rădăcinile înaintea vârstei de 12 ani. A introduce Mindfulness în programa școlară este o modalitate de a răspunde acestei realități și de a dezvolta abilitățile relaționale și de reziliență la viitorii adulți", a scris soția lui Cioloș, într-o postare în care a distribuit un articol apărut în publicația ABC Australia, cu titlul "Meditația ar trebui să devină obligatorie în școlile noastre?".

Potrivit articolului, în țara de la Antipozi, mindfulness nu este obligatoriu în școli, cel puțin deocamdată, dar este practicat opțional în tot mai multe unități de învățământ. În plus, Departamentul Federal de Sănătate a alocat în bugetul pe anul în curs o subvenție în valoare totală de 2,5 milioane dolari destinată unui program de practică mindfulness în școli, intitulat "Mintea zâmbitoare" ("Smiling Mind"), parte a planului federal australian pentru sănătate mintală și prevenirea sinuciderilor.

"Vedem o creștere a ratei îmbolnăvirii mintale. Vedem totodată o creștere a problemelor comportamentale, cum ar fi bullying-ul (hărțuirea – n.r.) și comportamentul disruptiv în clasă, ceea ce îi determină pe profesori să se gândească și să exploreze cum îi pot ajuta mai eficient pe elevi. Încorporarea practicii mindfulness în programa școlară ar fi un minunat pas înainte în sensul susținerii unei abordări foarte pozitive și proactive", spune șefa fundației australiene Smiling Mind, psihologul Addie Wooten, în articolul postat de Valérie Cioloș-Villemin.

Practica mindfulness, aflată în plină ofensivă pe plan mondial, a fost introdusă anul acesta într-un program pilot în câteva sute de școli din Marea Britanie, însă nu întrunește adeziunea unanimă a comunității științifice.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
valérie cioloș-villemin
sotia lui ciolos
mindfulness
instructor mindfulness
mindfulness in programa scolara