SUA în alertă - Vine un weekend sufocant

SUA în alertă - Vine un weekend sufocant
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 21:12

Condiții de căldură periculoasă vor predomina în acest weekend prelungit cu ocazia Zilei Independenței în cea mai mare parte a coastei de vest a Statelor Unite, în sud-est și în partea mediană a litoralului de la Oceanul Atlantic, au anunțat meteorologii americani, în timp ce pompierii din California se luptă în continuare cu unul dintre primele mari incendii de vegetație ale sezonului, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Aproximativ 108 milioane de americani își vor petrece restul weekendului sub avertizări de căldură excesivă, cu temperaturi record prognozate pentru multe zone din California, sudul statului Oregon și în sud-vestul țării, a anunțat Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, arată Agerpres.

FOTO Primăria Capitalei a cumpărat un bloc pentru locuințe sociale CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Capitalei a cumpărat un bloc pentru locuințe sociale

Pe coasta de vest, temperaturile vor depăși cu multe grade valorile medii și vor atinge 43 de grade Celsius în cursul zilei de vineri.

Printre cele mai fierbinți zone se vor număra orașele Phoenix, unde temperaturile vor fi de 46°C, Washington D.C., unde termometrele vor indica 38°C, și Palm Springs, California, unde se vor înregistra 48°C. Aceste valori sunt de aproape trei ori mai ridicate decât temperaturile diurne din Parcul Național Yellowstone din Montana, unde se prognoza că temperaturile nocturne vor coborî până la 2,7 grade Celsius în noaptea de vineri spre sâmbătă.

NWS a îndemnat oamenii să se hidrateze, să stea departe de razele soarelui și să rămână în clădiri echipate cu un număr suficient de mare de aparate de aer condiționat.

Căldura sufocantă va fi resimțită, de asemenea, din Mississippi până în Florida, precum și în nordul țării, de-a lungul coastei de est până în Pennsylvania, unde temperaturile vor depăși 37 grade Celsius.

Poliția schimbă regula vizând șoferii amendați, dar care refuză primirea procesului-verbal CITEȘTE ȘI Poliția schimbă regula vizând șoferii amendați, dar care refuză primirea procesului-verbal

NWS a avertizat că temperaturile caniculare pe timpul nopții în Valea Mississippi ar putea duce la "o situație periculoasă pentru cei care nu au acces la un sistem adecvat de răcorire".

Condițiile de căldură, uscăciune și vânt din vestul țării au forțat pompierii și meteorologii să emită avertismente cu privire la riscul de incendii de vegetație.

Așa-numitul incendiu Thompson din comitatul Butte, California, la aproximativ 105 km nord de Sacramento, a pârjolit aproape 16 kilometri pătrați de tufișuri și mărăcini de când a izbucnit marți.

Canicula schimbă mentalitatea românilor - la ce apelează pentru a scăpa de grija facturilor la curent și gaze. “În acest moment, consumatorii trăiesc într-o realitate paralelă.\ CITEȘTE ȘI Canicula schimbă mentalitatea românilor - la ce apelează pentru a scăpa de grija facturilor la curent și gaze. “În acest moment, consumatorii trăiesc într-o realitate paralelă." Românii de la bloc, dezavantajați

Vineri dimineață, incendiul era controlat în procent de 46%, după ce aproximativ 13.000 de gospodării au fost nevoite să fie evacuate.

Majoritatea ordinelor de evacuare au fost ridicate vineri dimineață, în timp ce pompierii făceau progrese în controlarea incendiului, care a deteriorat sau a distrus aproximativ 30 de clădiri, au declarat reprezentanții pompierilor.

 FOTO După o lungă pauză, toate scările rulante din Pasajul pietonal de la Piața Universității sunt din nou funcționale CITEȘTE ȘI FOTO După o lungă pauză, toate scările rulante din Pasajul pietonal de la Piața Universității sunt din nou funcționale

Sudul Texasului se va confrunta cu un alt tip de amenințare la începutul săptămânii viitoare, când se așteaptă ca rămășițele uraganului Beryl să aducă ploi abundente în acea regiune.
Beryl, primul uragan format în Oceanul Atlantic în acest sezon, a atins uscatul vineri în Mexic, după ce a ucis 11 persoane în urma distrugerilor provocate în mai multe insule din Marea Caraibilor la începutul acestei săptămâni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
canicula