Protecția Consumatorilor a deschis Comandamentul Litoral, cu trei centre de comandă la Neptun, Eforie și Mamaia

Protecția Consumatorilor a deschis Comandamentul Litoral, cu trei centre de comandă la Neptun, Eforie și Mamaia
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 13:07

Trei centre de comandă, în stațiunile Neptun, Eforie și Mamaia, au fost deschise în cadrul Comandamentului Litoral 2024, lansat marți de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit vicepreședintelui cu atribuții de președinte al ANPC, Sebastian Hotca, comisari din țară sunt detașați pe litoral în cadrul comandamentului, în serii, până la sfârșitul ultimei luni a verii, scrie Agerpres.

Guvernul pregătește „creditul fiscal”. Cum veți primi banii înapoi pentru unele bonuri de cumpărături CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește „creditul fiscal”. Cum veți primi banii înapoi pentru unele bonuri de cumpărături

"Avem cele trei centre de comandă în Neptun, Eforie și Mamaia, în fiecare avem câte o serie de cinci comisari, suplinită de comisarii de la CJPC Constanța. Aceste serii vor fi săptămânale și se vor desfășura până la finalul lunii august", a declarat Hotca, într-o conferință de presă organizată la Năvodari.

El a mai spus că acțiunile de control ale comisarilor pentru Protecția Consumatorilor au început de pe 1 iulie, fiind coordonate de reprezentanți ai ANPC și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Directorul General al ANPC, Paul Anghel, a afirmat că primele verificări în cadrul Comandamentului Litoral 20024 au fost făcute în stațiunea Costinești.

"Ieri, în prima zi, am coborât cumva de la zona hotelului Forum din Costinești, către zona de plajă. Nu am întâlnit probleme deosebite. (...) Am atras atenția asupra acestor jucării aflate pe sistemul de alertă rapid al Uniunii Europene, jucării care pot fi verificate foarte ușor la achiziție de către operatorul economic, dacă verifică acest site RAPEX, Safety Gate mai nou, le-am transmis aceste informații, am atras atenția că Gucci, Versace și toate celelalte firme trebuie să se vândă sub o oarecare licență. Am întâlnit și situații de produse contrafăcute, s-au sigilat acestea, s-a luat legătura cu organele competente, respectiv Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Constanța. Nu sunt probleme deosebite din perspectiva alimentației publice și a zonei de divertisment. Sunt în momentul acesta foarte mulți acopii aflați într-un campionat de baschet în zona Costinești, totul este sub control, toate instituțiile statului sunt acolo și noi sperăm să nu fie probleme deosebite și ei să petreacă un timp minunat împreună cu părinții și antrenorii", a spus Anghel.

ANPC a organizat marți, la Centrul de Afaceri Mamaia Nord - Năvodari, o conferință de presă cu prilejul lansării oficiale a Comandamentului Litoral 2024, cu participarea, pe lângă reprezentanții ANPC, a ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, precum și a reprezentanților asociațiilor și patronatelor din turism.

viewscnt
Afla mai multe despre
protecția consumatorilor
litoral