Românii vor avea de anul viitor „Ziua de Curățenie Națională”. Când va fi marcată

Românii vor avea de anul viitor „Ziua de Curățenie Națională”. Când va fi marcată
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 17:02

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care declară cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie, a fiecărui an, drept „Ziua de Curățenie Națională”.

Potrivit legii, „se instituie cea de-a treia zi de sâmbătă din luna septembrie, a fiecărui an, ca Ziua de Curățenie Națională, pentru a accentua responsabilitatea socială atât a cetățenilor, cât și a autorităților publice, a persoanelor juridice în vederea încurajării acțiunilor de curățenie cu impact pozitiv asupra mediului, a colectării separate, a reciclării și depozitării deșeurilor”. anunță Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Volkswagen va închide „cel puțin trei” fabrici din Germania, “zeci de mii de locuri de muncă” desființate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Volkswagen va închide „cel puțin trei” fabrici din Germania, “zeci de mii de locuri de muncă” desființate
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cu prilejul Zilei de Curățenie Națională, Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot organiza activități culturale, sociale și educaționale prin care să fie promovate bune practici în privința acțiunilor de curățare a mediului și a importanței păstrării unui mediu curat.

De asemenea, Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și instituțiile publice aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot aloca fonduri din bugetele proprii, în limita alocărilor bugetare aprobate, în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor, respectiv în vederea acordării de sprijin material, financiar și logistic entităților care doresc să organizeze evenimente și acțiuni publice dedicate desfășurării unor activități de curățare a mediului.

VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!” CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu s-a plâns ca i-a luat mult pentru a ieși din București și a ajunge la Mioveni, la Dacia. Premierul a promis sprijin companiei și sindicatelor. ”Nu vom crește taxele în 2025. Reducere cu 5 procente a impozitării salariilor mici spre medii!”

Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot include în programele lor emisiuni dedicate promovării acțiunilor de curățare și protecție a mediului, mai prevede legea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua de curățenie națională
lege