VIDEO Nicușor Dan: Schimbăm toate locurile de joacă

VIDEO Nicușor Dan: Schimbăm toate locurile de joacă
Profit.ro
Profit.ro
scris luni, 14:28

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost inaugurat un loc de joacă din Parcul Herăstrău și a precizat că vor fi schimbate toate locurile de joacă aflate în subordinea municipalității. De asemenea, edilul a precizat că din 15 octombrie vor începe reparațiile la malurile lacului

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Suntem în parcul Herăstrău. Tocmai am dat drumul la unul din locurile de joacă. Pe locurile de joacă - noi avem 47 cu totul - din aceste 47 făcuserăm deja 20, suntem într-un lot de 22 noi, din care am făcut cinci, până la sfârșitul anului o să avem 14. După cum vedeți multe dintre ele sunt cu elemente naturale, așa cum spun specialiștii că trebuie să fie pentru ca copiii să aibă interacțiunea cea mai normală cu ele. De asemenea o noutate față de fostele locuri de joacă este că tartanul este dintr-o piesă dintr-o bucată compactă și nu mai apar denivelările între bucățelele de tartan, cum erau înainte. Locurile de joacă nu au mai fost schimbate de 14-15 ani și de-aia e nevoie să le schimbăm pe toate. Am făcut 20, avem un contract pentru 22, din care avem finanțare și o să o facem 14 anul ăsta”, a declarat Nicușor Dan.
El a mai anunțat că din 15 octombrie vor începe reparațiile la malurile de lac.

Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată, fiind asigurată integral de la bugetul local CITEȘTE ȘI Contribuția proprietarilor la anveloparea blocurilor nu va mai fi recuperată, fiind asigurată integral de la bugetul local

”Dacă vorbim de Parcul Herăstrău, vă aduc aminte, am reparat cele două clădiri Expo Flora, foișoarele, aleea centrală Michael Jackson, terenul de sport care era aici, împreună cu toate terenurile de sport din parcurile din București le-am făcut. Acum imediat ce terminăm asfaltarea aleilor din Parcul Cișmigiu, o să venim aici pentru aleile interioare, cele care nu au legătură cu malurile de lac. Și începând cu 15 octombrie o să începem reparațiile la malurile de lac, nu au mai fost făcute de zeci de ani și ele fac ca alunecând malurile de lac evident că se rup și aleile care sunt în apropierea lacului. Costă 60 de milioane și o să dureze doi ani și bineînțeles după aceea o să facem și aleile din jurul lacului”, a explicat primarul Capitalei.

Nicușor Dan a fost întrebat cât locuri de joacă mai sunt nemodernizate în acest moment.

”În acest lot de 14 urmează foarte curând parcul Carol. Acolo știți că locurile de joacă sunt închise. Sunt trei locuri de joacă care sunt închise de mult și care urmează probabil că într-o lună o să fie gata”, a menționat edilul.

De asemenea, primarul Capitalei a mai fost întrebat de ce durează așa mult modernizarea unor locuri de joacă închise de ANPC la finalul anului 2022.

”ANPC-ul a închis discreționar. Locuiesc în Sectorul 5 și vă dau eu câteva care trebuie să fie închise înaintea alor noastre și nu au fost. Durează pentru că trebuie să faci și achiziție publică și noi respectăm legea”, a mai declarat Nicușor Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
parcul herăstrău