Nicușor Dan anunță referendum pentru cum sunt împărțiți banii între Primăria Generală și primăriile de sector. Solicitare și pentru candidații la președinție

Nicușor Dan anunță referendum pentru cum sunt împărțiți banii între Primăria Generală și primăriile de sector. Solicitare și pentru candidații la președinție
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2024

Actual și viitorul edil-șef al capitalei, Nicușor Dan, a declarat imediat după aflarea rezultatelor sondajelor la ieșirea de la urne, că va iniția un referendum cu privire la modul în care sunt împărțite fondurile publice între Primăria Capitalei șl celelate primării de sector.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Cu aprobarea Consiliului General vom declanșa un referendum pentru cum se vor împărți banii între Primăria Capitalei și primăriile de sector”, a spus Nicușor Dan.

El a precizat ulterior că în București există o situație aburdă de 10 ani, având în vedere că Primăria Capitalei achită subvențile pentru transport, termie, spitale, teatre și nu mai rămîne cu bani de investiții.

”Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizații pentru zeci și sute de blocuri în București a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din București. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din București, dar cer bucureștenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraș”, a spus Primarul Capitalei

Gigantul din Emirate cu care Hidroelectrica vrea joint-venture face 1.000 MW regenerabili în Azerbaidjan. Producția poate ajunge și în România, prin cablu submarin CITEȘTE ȘI Gigantul din Emirate cu care Hidroelectrica vrea joint-venture face 1.000 MW regenerabili în Azerbaidjan. Producția poate ajunge și în România, prin cablu submarin

Primarul general al Capitalei le-a cerut și viitorilor candidați la prezidențiale să își clarifice până la alegeri poziția cu privire la legea urbanismului și cu privire la spațiile verzi.

"Parlamentul are în dezbatere două legi: Codul urbanismului și Legea spațiilor verzi urbane. Solicit candidaților la alegerile prezidențiale să se pronunțe în campania pentru alegerile prezidențiale pe chestiunile cele mai importante din aceste două legi și solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranșăm aceste două legi. Numai așa vor fi în situația în care bucureștenii să poată gestiona ei înșiși, prin organele pe care le-au ales, situația spațiilor lor verzi și dezvoltarea lor urbană și aceste lucruri să nu fie făcute pe jocuri de culise deasupra intereselor bucureștenilor", a spus edilul.

Nicușor Dan, primarul general în funcție al Capitalei, a obținut un nou mandat va edil-șef al Capitalei, conform rezultatelor sondajelor de la ieșirea de la urne.

Nicușor Dan câștigă Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obținut 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan. referendum
bani.
sector
primării