Ministrul Muncii a anunțat când ajung deciziile de recalculare a pensiilor la pensionari

Ministrul Muncii a anunțat când ajung deciziile de recalculare a pensiilor la pensionari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2024

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat, despre stadiul implementării noii legi a pensiilor, că deciziile de recalculare a pensiilor vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari iar colegii de la Casele Teritoriale de Pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare. Ministrul a mai spus că important este ca fiecare pensionar să știe că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea.

”Colegii de la Casa Națională de Pensii au finalizat procesul de reevaluare a dosarelor de pensii, asta înseamnă că în acest moment toate datele sunt în sistemul informatic. (..) Sunt în plin proces de recalculare, colegii de la casele teritoriale de pensii, deja, în acest moment, au început listarea deciziilor de pensionare”, a declarat ministrul Muncii, la România TV.

Urmărește-ne și pe Google News
De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA CITEȘTE ȘI De la Lincoln la JFK și Reagan - retrospectivă asupra asasinatelor sau tentativelor de asasinat ale președinților și candidaților la președinție din SUA
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Simona Bucura Oprescu a precizat că, în urma discuțiilor cu parteneri ide la Poșta Română, cu colegii de la Casa de Pensii, cu asociațiile de pensionari, concluzia la care au ajuns este că mai eficient este să nu trimită decizie de recalculare cu decizie de recalculare, ci să trimită toate deciziile, înainte de 1 septembrie, scrie News.ro.

Întrebată când vor fi trimise aceste decizii, ministrul a spus: ”Deciziile de recalculare vor ajunge în perioada 16-31 august la pensionari. În septembrie ajunge pensia recalculată în baza principiilor noii legi a pensiilor.

Ministrul a prezentat și plicul pe care pensionarii îl vor primi cu decizia de recalcular pensiei în baza noii legi, precizând că este ”un formular cât mai simplu realizat de cei de la casa Națională de Pensii, pentru ca fiecare pensionar să poată verifica ușor aceste date.

Întrebată dacă există situații în care pensia va scădea, Simona Bucura Oprescu a spus: ”Important este ca fiecare pensionar să știe că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul muncii
pensie
recalculare