Jumătate dintre români se confruntă cu deprivarea materială și socială, ponderea fiind de 3 ori mai mare decât media UE

Jumătate dintre români se confruntă cu deprivarea materială și socială, ponderea fiind de 3 ori mai mare decât media UE
scris 12 dec 2017

Aproximativ jumătate dintre români se confruntă cu deprivarea materială și socială, procentul fiind de peste 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene.

România are, astfel, cea mai ridicată rată de deprivare materială și socială din Uniunea Europeană, fiind urmată de Bulgaria și Grecia, arată un raport publicat marți de Eurostat, pe baza datelor din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News

În Uniunea Europeană, 16% din populație, adică 75 de milioane de persoane, se confruntau, anul trecut, cu deprivarea materială și socială.

Investitorii din agricultură pot primi subvenții între 500-1.000 lei pentru fiecare nou angajat până în 40 de ani, iar salariații vor fi scutiți de impozit. Care vor fi criteriile pentru subvenție CITEȘTE ȘI Investitorii din agricultură pot primi subvenții între 500-1.000 lei pentru fiecare nou angajat până în 40 de ani, iar salariații vor fi scutiți de impozit. Care vor fi criteriile pentru subvenție

O persoană este inclusă în această categoria dacă nu își poate permite minimum 5 din următoarele necesități: cheltuieli neașteptate, o săptămână de vacanță în afara localității de domiciliu anual, evitarea restanțelor (la creditul ipotecar, rate, chirie și utilități), o masă cu carne, pește sau un echivalent vegetarian la fiecare 2 zile, menținerea unei temperaturi adecvate în locuință, o mașină/camionetă proprietate personală, înlocuirea mobilei uzate, înlocuirea hainelor uzate, cel puțin două perechi de încălțăminte adecvată, o sumă de bani săptămânală pentru nevoi personale (bani de buzunar), activități de recreere, o ieșire cu prietenii cel puțin o dată pe lună, abonament la internet.

Cele mai mici rate ale persoane afectate de deprivare materială și socială, de sub 5%, sunt în Suedia, Finlanda și Luxemburg.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
deprivare
saracie
sociala
romania
bulgaria
uniunea europeana
cheltuielii