FOTO Veste bună pentru nostalgicii tutunului autohton: pot savura din nou Carpați și Snagov… Made in Germany

FOTO Veste bună pentru nostalgicii tutunului autohton: pot savura din nou Carpați și Snagov… Made in Germany
scris 24 sep 2022

Nostalgicii de țigări românești, precum Carpați și Snagov, pot din nou, după 8 ani, trage fum în piept, însă nu orice fum, ci unul de calitate germană. Pe piața autohtonă au spre comercializare pachete de țigări Carpați și Snagov, la un preț de 18 lei, cu 7 lei mai ieftine decât cele mai scumpe țigări premium comercializate pe piața autohtonă.

Ambele sortimente sunt comercializate în variante Red și Blue, la același preț, de 18 lei pachetul.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși considerate simboluri tradiționale autohtone, pe pachete scrie că sunt fabricate în Germania și distribuite de SC Tutunul Romania SA, companie cu sediul social în sector 1, București.

Potrivit Lege5.ro, SC Tutunul Romania SA este înființată în 2006 și are ca principal obiect de activitate - “Activități de consultanță pentru afaceri și management”. În 2021, a înregistrat o pierdere de 60 mii lei la o cifră de afaceri de 0 lei, după ce în 2020 una de 47 mii lei la o cifră de afaceri de 4,7 mii lei.

Interesant este că lista cu prețurile pachetelor de Carpați și Snagov a fost trimisă către ministerul de finanțe, potrivit unui material publicitar publicat in media, de o altă companie, Retail Plus Service SRL, cu sediul social în sectorul 2, București.

Potrivit Lege5.ro, Retail Plus Service SRL este înființată în 2006 și are ca principal obiect de activitate - “Activități de studiere a pieței și de sondare a opiniei publice”. În 2021, a înregistrat o pierdere de 3,7 milioane de lei la o cifră de afaceri de 57 milioane lei, după ce în 2020 raportase una de 4 milioane lei la o cifră de afaceri de 8 milioane lei.

Bilanțul Tutunul Romania SA din ultimii ani (sursa: Lege5.ro)

Bilanțul Tutunul Romania SA din ultimii ani (sursa: Lege5.ro)

Profit.ro a anunțat în premieră, în urmă cu 4 ani, că firma Galaxy Tobacco, controlată indirect de omul de afaceri Ioan Niculae, fosta Societate Națională Tutunul Românesc înființată de Alexandru Ioan Cuza ca monopol de stat în 1864 și care până în urmă cu aproape 8 ani producea încă faimoasele țigări Carpați, a intrat în insolvență. Înainte de privatizare, firma purta numele de Societatea Națională Tutunul Românesc, fiind înființată în 1864 prin decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. În perioada comunistă a devenit Centrala Tutunului.

Bilanțul Retail Plus Service SRL din ultimii ani (sursa: Lege5.ro)

Bilanțul Retail Plus Service SRL din ultimii ani (sursa: Lege5.ro)

Anul trecut, autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au anunțat că vor cumpăra fosta Fabrică de Țigarete din municipiu, care este dezafectată de aproape 10 ani, și vor să înființeze acolo un centru interactiv de știință și divertisment, după modelul "Palatului minunilor" din Budapesta.

Potrivit unor date furnizate de platforma confidas.ro pentru Profit.ro, Galaxy Tobacco SA, este al cincilea cel mai mare datornic la ANAF, cu datorii de 1,47 miliarde de lei.

Omul de afaceri Ioan Niculae controlează 53,8% din acțiunile Galaxy Tobacco (fosta Societate Națională Tutunul Românesc - SNTR), printr-o firmă înregistrată în Cipru, în timp ce compania CTS Tobacco Limited deține 46,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpați
snagov
tutunul romania sa
germania