FOTO Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, pus în libertate

FOTO Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, pus în libertate

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre, care executa o pedeaspă cu închisoarea de nouă ani, va fi liberat condiționat în urma unei decizii a Tribunalului Ilfov, care este definitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Tribunalul Ilfov a decis să admită contestația lui Radu Mazăre, la decizia Judecătoriei Sectorului 4 prin care îi fusese respinsă cererea de liberare condiționată, scrie News.ro.

GRAFICE Dezastrele din Turcia, Siria și Gorj încep să sperie românii care nu se gândeau la asigurări de casă. Consultanța brokerilor, dublă CITEȘTE ȘI GRAFICE Dezastrele din Turcia, Siria și Gorj încep să sperie românii care nu se gândeau la asigurări de casă. Consultanța brokerilor, dublă

”În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul Mazăre Radu Ștefan (date), aflat în stare de deținere în Penitenciarului Jilava București. Dispune liberarea condiționată a contestatorului condamnat Mazăre Radu Ștefan, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secția Penală; în baza sentinței penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare”, se arată în minuta instanței.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin



Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în 17 aprilie, cererea lui Mazăre de a fi pus în libertate, iar în 18 aprilie a fost înregistrată contestația fostului edil.

Radu Mazăre executa o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin



În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și conflict de interese.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro și peste opt milioane de lei de la reprezentanții unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente și pentru înlesnirea câștigării unei licitații sau încheierea unor contracte. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE CITEȘTE ȘI Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenție.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată și săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, alături de alți 31 de inculpați, funcționari publici, oameni de afaceri, notari și evaluatori. De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța a dispus desființarea totală sau parțială a mai multor dispoziții emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum și a altor înscrisuri reținându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

viewscnt
Afla mai multe despre
radu mazăre
constanța