Fosta RATB a ajuns în faza în care este acuzată de către călători de sechestru. Compania are explicația: lipsa de solicitudine a șoferilor

Fosta RATB a ajuns în faza în care este acuzată de către călători de sechestru. Compania are explicația: lipsa de solicitudine a șoferilor
scris 22 oct 2019

Societatea de Transport București, fosta RATB, a ajuns în faza în care este acuzată de unii călători că ar fi fost sechestrați de către un vatman de tramvai, care le-a închis ușile și a părăsit vehiculul, refuzând să le permită coborârea și reproșându-le faptul că ... nu au coborât mai repede când au avut ocazia. De partea cealaltă, sesizată de Profit.ro, compania a verificat cazul și a constatat că vatmanul a părăsit într-adevăr vehiculul, dar susține că ar fi fost doar temporar și pentru a verifica dacă staționarea tramvaiului se prelungește. Compania spune că nu este vorba de o practică extinsă, ci de un caz izolat.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Cazul a fost înregistrat la capătul dinspre centrul orașului al tramvaiului 21, unde vehiculul a fost oprit cu mult înaintea stației, în spatele altor vehicule, iar vatmanul a plecat, lăsându-i pe călători în autovehicul, cu ușile închise, deși aceștia doreau să coboare. Ei spun că vatmanul le-ar fi reproșat că nu știau că trebuie să coboare în acel punct, cu mult înaintea stației finale, și că trebuie să rămână în vehicul pe termen nedeterminat dacă nu s-au grăbit să plece când aveau ocazia.

Urmărește-ne și pe Google News

"În scopul prevenirii cauzelor generatoare de evenimente rutiere, operatorii de transport/transportatorii autorizați care efectuează servicii de transport public local de călători au obligația să adopte măsurile necesare pentru cunoașterea, aplicarea și respectarea reglementărilor legale privind siguranța rutieră. Astfel, conducătorii mijloacelor de transport public sunt obligați să oprească pentru urcarea sau coborârea pasagerilor numai în stațiile semnalizate ca atare, cu exceptia transportului public de persoane în regim de taxi. Daca stația este prevăzută cu alveolă, oprirea se va face numai în interiorul acesteia.

Jurnalist britanic caută răspunsul la un mister: De ce bucureștenii stau în RATB lipiți de ușă? CITEȘTE ȘI Jurnalist britanic caută răspunsul la un mister: De ce bucureștenii stau în RATB lipiți de ușă?

Din primele informații reiese că vatmanul a părăsit temporar vehiculul pentru a verifica dacă staționarea tramvaiului se prelungește. Ușile au rămas închise, acesta nefiind în stație. Din datele existente, se poate aprecia că nu este vorba de o practică extinsă, fiind un caz izolat.

În urma acestei sesizări, Societatea de Transport București, prin Comisia de cercetare disciplinară a depoului, va efectua o analiză a incidentului, urmând a fi luate măsurile disciplinare impuse regulamentul intern", este poziția companiei.

Întrebați care apreciază că este cauza acestor atitudini ce pot fi considerate derapaje, STB răspunde deschis: "În opinia noastră, aceste situații sunt cauzate de lipsa de solicitudine a conducătorilor vehiculelor față de publicul călător".

Salariul mediu lunar al conducătorilor de vehicule STB este de 4.000 de lei.

FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, deschide primul magazin din București CITEȘTE ȘI FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, deschide primul magazin din București

Conform companiei, anul trecut au fost sancționați disciplinar 143 de conducători de vehicule ( tramvai și troleibuz ), dintre care 33 de șoferi (troleibuz și autobuz) și 42 de vatmani de tramvai au fost sancționați cu reducerea salariului, pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu.

Anterior, în urmă cu un an, Profit.ro a mai semnalat un caz, în care, pe timp de noapte, mai mulți minori care doreau să achite călătoria prin SMS au fost abandonați în stație. În acest caz, șoferul a refuzat să le accepte îmbarcarea în autobuz pe motiv că nu au cartelă, fără să îl intereseze plata prin SMS a călătoriei, opțiune valabilă. Contactați repetat de Profit.ro pentru precizări pe acest subiect, atât reprezentanții biroului de presă al companiei, cât și cei ai Primăriei Capitalei nu au dorit să răspundă până la acest moment pe această speță.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
ratb
tramvai
vatman