EMA - posibilă conexiune între vaccinul de la Moderna și sindromul de extravazare capilară

EMA - posibilă conexiune între vaccinul de la Moderna și sindromul de extravazare capilară
scris 30 oct 2021

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a început să analizeze pe baza datelor disponibile dacă există vreo conexiune între vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna și mai multe cazuri înregistrate cu sindromul de extravazare capilară, relatează EFE.

EMA a început să revizuiască ceea ce a numit drept "un semn de avertizare" al acestui sindrom puțin obișnuit apărut la șase persoane care au primit o injecție cu vaccinul de la Moderna (Spikevax, numele de comercializare), arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Sindromul de extravazare capilară este o afecțiune foarte rară, gravă, care provoacă scurgerea fluidului din vasele de sânge mici (capilare), rezultând în principal inflamații la nivelul extremităților (brațe și picioare), tensiune arterială scăzută, îngroșarea sângelui și scăderea nivelurilor de albumină din sânge (o proteină importantă din sânge).

Demararea acestei investigații nu înseamnă neapărat că există o relație cauză-efect cu vaccinul, având în vedere că un "semn de avertizare" intervine după ce profesioniștii din domeniul medical informează despre reacțiile adverse care au loc după administrarea unui medicament sau al unui vaccin, fapt ce justifică începerea unei investigații.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Comitetul pentru siguranță al EMA a informat, pe de altă parte, că nu are suficiente evidențe care să coreleze vaccinurile anti-COVID-19 cu mai multe cazuri rare cu Sindromul inflamator multisistemic (MIS).

MIS produce inflamații în diferite părți ale corpului precum și stări de oboseală accentuată, febră, diaree, dureri stomacale, dureri de cap, dureri în piept și dificultăți în respirație. Comitetul va continua să monitorizeze orice informație privind cazurile cu acest sindrom la persoanele care au primit vaccinul anti-COVID-19.

EMA evaluează în continuare datele privind riscul apariției unor cazuri de miocardită și pericardită, ambele infecții inflamatoare ale inimii, la unele persoane care au primit vaccinuri cu ARNm (de la Pfizer și Moderna).

viewscnt
Afla mai multe despre
ema moderna