Compania Aeroporturi București dispune măsuri pentru a reduce aglomerația pe Aeroportul Otopeni

Compania Aeroporturi București dispune măsuri pentru a reduce aglomerația pe Aeroportul Otopeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2016

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi din zona Capitalei, a luat primele măsuri pentru a reduce aglomerația de la orele de vârf pe Aeroportul Otopeni, vizibilă în ultima perioadă, și a montat un ghișeu suplimentar, cu două posturi pentru polițiștii de frontieră, alte două ghișee urmând să fie montate până la finalul acestei luni.

Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni este cel mai mare aeroport din România și a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creștere a traficului cu 16,5% față de aceeași perioadă din 2015, până la 4,91 milioane pasageri. La orele de vârf sunt însă lungi rânduri de așteptare pe fluxul de ieșire din țară.

Urmărește-ne și pe Google News

O durată mare de așteptare este mai ales la controlul documentelor de către Poliția de frontieră. Din acest motiv, compania care administrează Aeroportul Otopeni a decis o serie de măsuri pentru fluidizarea tranzitului.

Producătorul de arme Kalașnikov deschide un magazin de suveniruri în principalul aeroport din Moscova CITEȘTE ȘI Producătorul de arme Kalașnikov deschide un magazin de suveniruri în principalul aeroport din Moscova

"În colaborare cu instituțiile abilitate, conducerea CNAB a dispus reorganizarea și repoziționarea unor ghișee pentru controlul trecerii frontierei de stat, ceea ce a generat optimizarea nivelului de control pentru posturile actuale ale Poliției de Frontieră. Totodată, pentru a sprijini activitatea Poliției de Frontieră, echipele CNAB au montat un ghișeu suplimentar pentru controlul frontierei de stat, creându-se două noi posturi pentru controlul trecerii frontierei, care au devenit deja operaționale în cursul zilei de astăzi. De asemenea, CNAB va monta, în cursul lunii august, alte două ghișee, care vor genera patru posturi noi de control", a anunțat compania, într-un comunicat prezentat de news.ro.

A fost dispusă și reconfigurarea întregii zone alocate Poliției de Frontieră. Astfel, polițiștii vor avea la dispoziție încă aproximativ 100 de metri pătrați pentru reorganizarea fluxurilor de pasageri care ajung la ghișeele de control.

"Astfel, prin fluidizarea fluxurilor de pasageri, se va evita eventuala aglomerație care ar putea să apară în orele de vârf", menționează compania.

VIDEO Un avion al companiei Emirates s-a prăbușit în timpul aterizării pe pista aeroportului Dubai CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion al companiei Emirates s-a prăbușit în timpul aterizării pe pista aeroportului Dubai

Măsura vine în contextul în care aeroportul Otopeni ar putea intra, în acest an, în categoria aeroporturilor cu un trafic anual de peste 10 milioane de pasageri, dacă ritmul de creștere a numărului de călători se menține și în lunile următoare.

Pe aeroport au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinații.

Anul trecut, pe aeroportul din Otopeni au fost operate în jur de 100.000 de aterizări și decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din țară luate la un loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
otopeni
aeroport