Contractul pentru revizuire/actualizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Sibiu - Pitești a fost acordat, prin licitație, asocierii Spea Ingegneria Europea Milano - Sucursala București Tecnic Consulting Engineering România, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR). Inițial, CNAIR hotărâse, în decembrie, amânarea licitației, cu o întârziere de 3 luni a procesului început de fostul Guvern, iar ultimele informații vorbeau despre o suspendare și chiar anulare a licitației.
Motivul anunțat în decembrie a fost legat de condițiile meteo, care nu permiteau, fiind sezon de iarnă, să fie realizate studiile geotehnice.
Asocierea a câștigat și realizat deja studiul pentru secțiunile 1 și 5, iar acum i-a fost atribuit și contractul pentru revizuirea/actualizarea pe celelalte secțiuni.
CITEȘTE ȘI Guvernul german introduce o taxă de autostradă pentru mașini înmatriculate în alte țări, inclusiv RomâniaFinanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (85%) și bugetul de stat (15%). Contractul are o durată de implementare de 17 luni.
Secțiunile Autostrăzii Sibiu – Pitești, pe o lungime de 123 kilometri, așa cum au fost stabilite în variantă finală, sunt:
Secțiunea 1, Sibiu - Boița, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;
Secțiunea 2, Boița - Racoviță de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță;
Secțiunea 3, Racoviță-Văleni de la km 43+000 la km 72+000, asigura continuitatea autostrazii prin Valea Baiasului făcând conexiunea dintre Defileul Oltului și Defileul Văii Topologului;
Secțiunea 4, Văleni - Curtea de Argeș, de la km 72+000 la km 90+000 traversează Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeș;
Secțiunea 5, Curtea de Argeș – Pitești, de la km 90+000 to km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeș cu orașul Pitești și autostrada existentă prin valea Argeșului;
Secțiunea 6, această secțiune constă în reabilitarea a 14 km de Drum Național, respectiv DN 73C fiind drum de legătură între Nodul Rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.