Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgență din Iași
scris 19 apr 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, la inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență din Iași, că este vorba despre cea mai importantă investiție din ultimii 30 de ani din Moldova, el arătându-se convins că investiția va fi gata în patru ani.

Alexandru Rafila a participat în zona Moara de Vânt din municipiul Iași la inaugurarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgențe din Iași, la eveniment fiind prezenți șefi din administrația locală și județeană, parlamentari și șefi de instituții.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Umbrărescu a adus mari utilaje la tunelurile Lugoj-Deva, pentru care a angajat mineri CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu a adus mari utilaje la tunelurile Lugoj-Deva, pentru care a angajat mineri

”Ne aflăm în fața celui mai important obiectiv de investiții din Moldova din ultimii 30 de ani. Spitalul Regional de Urgențe din Iași este o investiție de aproape 700 milioane de euro, o investiție enormă. Mă bucur că putem să sărbătorim împreună, dar cel mai mult mă bucur când o să sărbătorim acest spital atunci când va intra în  funcțiune peste patru ani. Acesta este termenul de execuție. Sunt convins că va fi gata la timp, iar constructorul își va da silința să realizeze acest lucru”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

El a recunoscut că atunci când a preluat mandatul de ministru era ”mai puțin optimist” că în România se vor realiza unități medicale noi, dar că ”acum este mult mai optimist că zeci de spitale noi din România se vor construi”.

”Sunt multe spitale în curs de execuție, iar aceste trei spitale regionale pe care acest Guvern și le-a asumat sunt în faza în care debutează lucrările efective. Sunt peste 500.000 de metri cubi de pământ ce vor fi excavați aici la Iași. Este o primă fază necesară pentru construcție. În scurt timp vor debuta lucrările și la spitalul Regional din Craiova și la cel din Cluj. Dezvoltarea unui astfel de spital presupune o resursă înalt calificată care există în bună măsură la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, dar nu este suficientă. Noi avem un parteneriat cu universitățile de medicină, care sunt parte a acestor proiecte de dezvoltare a spitalelor regionale”, a adăugat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Suprafața terenului pe care este amplasat Spitalul Regional de Urgență din Iași are 120.000 de metri pătrați. Spitalul va avea subsol, parter și cinci etaje. Pe acoperișul clădirii va fi construit un heliport.

Numărul estimat de angajați ai viitoarei unități medicale se ridică la 3.000. Unitatea medicală va avea aproape 1.500 de locuri de parcare.
Lucrările ar urma să fie finalizate la începutul anului 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
spital
iasi