Șeful secției Prahova a Direcției Generale Anticorupție, Constantin Ispas, adjunctul șefului Poliției Prahova, Adrian Rădulescu, dar și un ofițer de la Combaterea Crimei Organizate au fost “săltați” cu “mascații” de procurorii DNA.
UPDATE 19 august Cu toate că a plâns în instanță, apoi a leșinat, fiind, în cele din urmă, dus la spital, șeful DGA Prahova nu a scăpat de arest. Tribunalul a dispus emiterea unui mandat pe numele său. Ceilalți doi ofițeri au fost plasați sub control judiciar.
Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, ci poate fi contestată la Curtea de Apel.
UPDATE 18 august: Cei trei ofițeri au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei urmează a fi audiați de un complet de judecată al Tribunalului Prahova, care trebuie să decidă dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile sau dacă vor fi anchetați în libertate.
Șeful Direcției Generale Ancticorupție Prahova și ceilalți doi ofițeri de prim-rang sunt suspectați că ar fi furnizat informații confidențiale, din mai multe dosare penale aflate în curs de cercetare, unor interlopi și oameni de afaceri prahoveni, adică exact cei vizați de anchete.
Cei trei au fost aduși cu mandate, la prima oră, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, fiind flancați de “mascați” de la trupele speciale de intervenție. Ispas a apucat să le răspundă ziariștilor aflați la fața locului că nu știe despre ce este vorba și că se afla în concediu.
Surse judiciare precizează că ofițerii Anticorupție ar fi fost filați în timp ce discutau cu mai mulți suspecți, cărora le promiteau protecție din partea polițiștilor din subordine.
Mai mult, Constantin Ispas ar fi inițiat anchete interne împotriva unor polițiști care îî cercetau pe afaceriștii protejați de el. La rându-i, Rădulescu, actualul adjunct al șefului Poliției Prahova, dar fost ofițer DGA, ar fi făcut presiuni asupra unor denunțători, astfel încât aceștia să depună plângeri false împotriva unor polițiști care îi anchetau pe afaceriștii protejați de el. La schimb, ofițerii primeau importante sume de bani, concedii în străinătate și favoruri pentru firme controlate de ei prin interpuși.