România, pe ultimul loc în UE în funcție de cheltuielile pe mâncarea în oraș

România, pe ultimul loc în UE în funcție de cheltuielile pe mâncarea în oraș
scris 1 ian 2020

Românii cheltuie cel mai puțin cu mesele în oraș în rândul cetățenilor UE, banii alocați pentru ieșirile la restaurant și servicii de catering reprezentând sub 2% din bugetul gospodăriilor, potrivit Eurostat.

Astfel, în 2018, românii au cheltuit aproximativ 2,36 miliarde de euro pe servicii de alimentație (furnizate de restaurante, cafenele, baruri, cantine etc.), echivalent cu 1,9% din totalul cheltuielilor de consum înregistrate la nivelul unei gospodării, comparativ cu o medie de 7% în UE.

Urmărește-ne și pe Google News

Ponderea cheltuielilor cu serviciile de alimentație în România a scăzut de la 2,9% în 2008, cel mai mare declin la nivelul UE.

Câte zile libere vor avea românii în acest an. Plus o modificare în Codul Muncii, care permite salariaților să aibă mai multe zile libere CITEȘTE ȘI Câte zile libere vor avea românii în acest an. Plus o modificare în Codul Muncii, care permite salariaților să aibă mai multe zile libere

Gospodăriile irlandeze alocă cei mai mulți bani pe serviciile de alimentație (14,4% din totalul cheltuielilor de consum în 2018), urmate de gospodăriile din Spania (10% din total) și Malta (12,6% din total).

La polul opus, gospodăriile din România alocă cei mai puțini bani, urmate de gospodăriile din Polonia (3% din totalul cheltuielilor), Lituania (3,4% din total) și Germania (4,3% din total).

Banii alocați de gospodăriile din Bulgaria pe servicii de catering reprezintă 4,5% din totalul cheltuielilor de consum, în timp ce în Ungaria ponderea ajunge la 7,6% din total.

România, pe ultimul loc în UE în funcție de cheltuielile pe mâncarea în oraș

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
cheltuieli servicii alimentatie
mancat in oras
cheltuieli restaurant
servicii catering
statistica