Omul de afaceri Radu Georgescu pleacă de la Gecad Net, firmă pe care a fondat-o în urmă cu 20 de ani și care a fost preluată recent de Bittnet, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, tranzacție anunțată de Profit.ro din luna aprilie ca fiind pregătită, urmând să se concentreze pe dezvoltarea Gecad Ventures, un fond de investiții care vizează companiile din IT cu potențial mare de creștere.
Gecad Net este un furnizor local de aplicații software și servicii IT integrate și afaceri de 4,2 milioane de euro în 2015, conform celor mai recente date disponibile.
Firma este parte a portofoliul de investiții al GECAD Group, deținut de omul de afaceri Radu Georgescu.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Pentru mine, acest ultim exit dintr-un proiect antreprenorial, început acum mai bine de 20 de ani, reprezintă practic un nou început. Deși sunt mai mult de 4 ani de când activez constant ca investitor, de acum înainte mi-am propus să mă concentrez 100% pe dezvoltarea Gecad Ventures. Îmi doresc să vin în sprijinul acelor antreprenori tineri cu idei care pot revoluționa piața tehnologică. De aceea, în prezent, ne preocupă găsirea și coagularea cât mai multor resurse pentru asigurarea finanțării acestor companii”, declară Radu Georgescu.
Filosofia Gecad Ventures se bazează pe susținerea companiilor cu potențial mare de creștere, care au capacitatea de a inova și de a revoluționa domenii precum FinTech, securitate, A.I. (artificial intelligence), AgroTech, tehnologii pentru case inteligente (SmartHome), cloud, eCommerce.
Printre cele mai recente investiții ale fondului se numără SymphoPay, platformă tehnologică ce permite comercianților și băncilor partenere integrarea plăților cu cardul prin POS-uri inteligente, Typing DNA, o companie de securitate formată în jurul unei tehnologii de identificare biometrică și Smart Bill, cel mai important furnizor local de servicii SaaS (software as a service) pentru facturare.
Cele mai importante exit-uri internaționale întreprise de Gecad Ventures sunt vânzarea antivirusului RAV către Microsoft în 2004, urmată de achiziția ePayment de către fondul de investiții sud-african Naspers, exit-ul în 2013 din Avangate, furnizorul global de soluții eCommerce, către compania americană de investiții financiare Francisco Partners și în acest an, vânzarea unor active ale producătorul de ceasuri inteligente Vector Watch către Fitbit, liderul mondial al dispozitivelor smart pentru activități sportive.