VIDEO Ciolacu invită liderii partidelor la consultări pentru data alegerilor: Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru!

VIDEO Ciolacu invită liderii partidelor la consultări pentru data alegerilor: Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru!
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 09:26

Premierul Ciolacu a anunțat că de săptămâna viitoare îi va invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Șeful Executivului a adăugat că aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Ciolacu a mai spus că nu va declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Declarația premierului:

”Am lăsat la final un subiect de mare interes zilele acestea.

Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania care tocmai s-a încheiat! Pentru că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid politic. Este Guvernul României! 

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și din punctul meu de vedere trebuie să înceteze!

DECIZIE Vânzătorii din magazine și restaurante vor fi obligați să verifice vârsta, prin consultarea actelor de identitate, la vânzarea de alcool, energizante și tutun CITEȘTE ȘI DECIZIE Vânzătorii din magazine și restaurante vor fi obligați să verifice vârsta, prin consultarea actelor de identitate, la vânzarea de alcool, energizante și tutun

Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor, convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”.

Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată CITEȘTE ȘI Datorită OCDE, până și RA-APPS își va selecta șefii conform regulilor guvernanței corporative. Actuala conducere rămâne deocamdată neafectată

Coaliția PSD-PNL nu a reușit să se înăeleagă cu privire la data alegerilor prezidențiale, în urma ultimei discuții dintre cele două partide rămânând două variante de lucru, cu 15 sau 29 septembrie primul tur de scrutin. Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut deja, în ședința de guvern anterioară, ministrului de Interne, Cătălin Predoiu să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidențiale, el subliniind că în discuție dunt două date pentru turul I de scrutin, 15 sau 29 septembrie.

Coaliția a discutat anterior în două întâlniri subiectul calendarului alegerilor prezidențiale, în contextul în care, pentru organizarea scrutinului în luna septembrie, așa cum se stabilise inițial, termenul limită pentru ca Guvernul să dea hotărârea privind data alegerilor este 2 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri
psd
pnl