Soția premierului spaniol Sanchez a refuzat să răspundă, în instanță, la întrebări despre acuzațiile de corupție și trafic de influență la adresa sa

Soția premierului spaniol Sanchez a refuzat să răspundă, în instanță, la întrebări despre acuzațiile de corupție și trafic de influență la adresa sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2024

Begona Gomez, soția premierului spaniol Pedro Sanchez, s-a prezentat vineri în fața unui judecător, dar a refuzat să răspundă la întrebări despre acuzațiile de corupție și trafic de influență la adresa sa, într-un caz care l-a determinat pe soțul ei să ia în considerare demisia ,în aprilie, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Audierea de vineri, de la Madrid, face parte dintr-o investigație preliminară pentru a stabili dacă Gomez și-a folosit poziția de soție a premierului pentru a obține sponsori pentru un curs de master universitar pe care l-a susținut.

Urmărește-ne și pe Google News
The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară CITEȘTE ȘI The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară

”Poziția noastră este... că acest proces este total nefondat”, a declarat avocatul ei și fostul ministru de Interne Antonio Camacho reporterilor, după ce Gomez a părăsit tribunalul.

”Clienta mea nu a depus mărturie nu pentru că are ceva de ascuns, ci pentru că avocatul ei i-a recomandat să facă acest lucru”.

Lui Gomez i s-a permis să intre și să iasă din tribunal prin parcarea subterană, evitând zeci de reporteri care așteptau afară.

Ea nu a comentat public cazul, dar Sanchez a negat vehement acuzațiile împotriva ei, spunând că acestea sunt lipsite de temei și sunt orchestrate de inamicii politici de dreapta.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică se află în contact cu compania CrowdStrike pentru remedierea problemelor detectate la sistemele de operare Windows. Ce soluții propune DNSC CITEȘTE ȘI Directoratul Național de Securitate Cibernetică se află în contact cu compania CrowdStrike pentru remedierea problemelor detectate la sistemele de operare Windows. Ce soluții propune DNSC

La sfârșitul lunii aprilie, Sanchez a luat o pauză de cinci zile din îndatoririle sale pentru a evalua dacă să demisioneze, după ce instanța a deschis ancheta, dar în cele din urmă a decis să rămână.

Cazul a fost introdus printr-un instrument juridic unic spaniol, ”acuzația poporului”, care permite persoanelor fizice să depună plângeri penale împotriva terților.

Judecătorii pot alege dacă să acționeze sau nu și nu orice acuzație a dus la o anchetă judiciară. Plângerea împotriva lui Gomez a fost depusă de Manos Limpias (Mâini curate), un grup de activiști anticorupție condus de Miguel Bernad, un avocat și politician care a candidat pentru un partid de extremă dreapta la alegerile europene.

FOTO Elon Musk ironizează Microsoft, în două mesaje, după problema tehnică majoră de astăzi CITEȘTE ȘI FOTO Elon Musk ironizează Microsoft, în două mesaje, după problema tehnică majoră de astăzi

Un alt partid de extremă dreapta, Vox, i s-a alăturat reclamantului, iar avocatul acestuia, parlamentarul european Jorge Buxade, a declarat reporterilor că va cere magistratului de instrucție să-l cheme pe Sanchez să depună mărturie.

Ancheta urmărește să evalueze comportamentul lui Gomez de când Sanchez a devenit prim-ministru în 2018, a spus instanța. Contractele legate de fondurile Uniunii Europene vor fi cercetate separat de Procurorul European.

viewscnt
Afla mai multe despre
pedro sanchez corupție
soția premierului spaniol