Marcel Ciolacu confirmă Profit.ro: „Este exclus ca TVA să se mărească”. Răspuns dat președintelui Iohannis

Marcel Ciolacu confirmă Profit.ro: „Este exclus ca TVA să se mărească”. Răspuns dat președintelui Iohannis
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, despre afirmația președintelui Klaus Iohannis, că după alegeri va fi nevoie de măsuri privind creșterea colectării, că este exclus ca TVA să se mărească.

Profit.ro a anunțat recent că Guvernul are în vedere suprataxarea câștigurilor ”excepționale”, odată cu noua reformă fiscală care ar urma să fie adoptată anul viitor, în contextul în care premierul Ciolacu se exprimă categoric, la acest moment, împotriva unei eventuale majorări a TVA, chiar și cu un punct procentual.

Urmărește-ne și pe Google News

„Dacă dommul președinte Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan”, a mai spus Ciolacu, adăugând că reprezentarea PSD din Parlament va fi suficient de mare ca să nu se întâmple acest lucru, scrie News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități” CITEȘTE ȘI Poveștile lui Mugur Isărescu: De la amenințarea lui Vadim Tudor, la discuțiile din BNR. „Am fost și eu taliban, dar când am ajuns pe scaunul ăsta am dat cu capul de realități”

„Când am preluat funcția de premier, toți analiștii și experții, inclusiv Comisia, mi-au cerut să măresc TVA, lucru care era foarte ușor de implementat dar un lucru foarte incorect, pentru că în acel moment puneai o taxă neținând cont de cât anume câștigi, o taxă egală pentru toată lumea, și pentru cei care câștigă foarte puțin care mai ales pentru cei care câștigă foarte mult. Era total incorect”, a spus Ciolacu.

El a precizat că atunci când a luat mandatul de premier, valoarea inflației era de două cifre. „Am ajuns luna aceasta la o inflație de 4,9%, decizia mea. Cu mai multă muncă, cu mai mult scandal, cu ministrul Finanțelor, coordonarea cheltuielilor. Adică, volumul de muncă a fost însutit față de o decizie simplă de a mări TVA”, a adăugat președintele PSD.

„Este exclus ca TVA să se mărească, este total încorect, într-o societate dezvoltată, să pui povara, să fie plată și egală pentru toată lumea. Nicio societate dezvoltată din lume nu ia astfel de măsuri, ca cei bogați să aibă aceeași povară cu cei săraci. Nu există o astfel de abordare.

Dacă domnul președinte Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan al dânsului. Ținând cont că este un om de dreapta, poate dânsul mărește TVA-ul. Dar, cred că reprezentarea PSD din Parlament va fi suficient de mare ca să nu se întâmple acest lucru”, a precizat Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Washington, că nu ne așteaptă nicio criză economică, nu ne așteaptă creșteri fantastice de taxe, dar nici nu cred că putem să ne așteptăm la austeritate guvernamentală în an electoral. El a mai spus că după alegeri, guvernul care se va constitui va trebui să ia măsuri pentru a crește colectarea.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
tva
taxe