Sindicatul angajaților Boeing aflați în grevă se află în discuții indirecte cu compania, ajutat de guvernul SUA

Sindicatul angajaților Boeing aflați în grevă se află în discuții indirecte cu compania, ajutat de guvernul SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:31

Un sindicat care reprezintă muncitorii aflați în grevă ai Boeing este ”angajat activ în discuții indirecte” cu producătorul de avioane, discuții facilitate de secretarul american interimar al Muncii, Julie Su, transmite Reuters.

”Suntem pe deplin angajați în aceste negocieri. Este responsabilitatea noastră să încercăm să ajungem la o soluție”, a declarat Asociația Internațională a Muncitorilor și Lucrătorilor Aeronautici Local 751, într-o postare pe rețelele sociale.

Urmărește-ne și pe Google News

Aproximativ 33.000 de muncitori sindicalizați ai Boeing de pe Coasta de Vest, majoritatea din statul Washington, sunt în grevă din 13 septembrie, cerând o creștere a salariului de 40%, distribuită pe parcursul a patru ani, și restabilirea pensiei cu beneficii definite pentru muncitori.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Oprirea lucrului a dus la suspendarea producției celor mai vândute avioane ale companiei, 737 MAX, precum și a avioanelor mai mari 767 și 777.

Miniștrii Apărării din G7 susțin „calea ireversibilă” a Ucrainei către aderarea la NATO CITEȘTE ȘI Miniștrii Apărării din G7 susțin „calea ireversibilă” a Ucrainei către aderarea la NATO

Discuțiile sunt prima dovadă de mișcare în cadrul grevei, care durează de mai bine de o lună, de când Boeing a retras pe 8 octombrie oferta sa îmbunătățită, care includea o creștere salarială de 30% pe parcursul a patru ani, după ce negocierile, la care au participat și mediatori federali, au eșuat.

Ulterior, Boeing a depus o plângere pentru practici de muncă injuste împotriva sindicatului. Compania a refuzat să comenteze vineri.

Luni, Su a fost în Seattle pentru prima sa încercare de a ajuta la obținerea unui nou contract pentru Boeing și s-a întors joi seara pentru a relua eforturile, după o călătorie la Detroit. Un purtător de cuvânt al lui Su a declarat vineri că secretarul ”se află în prezent în Seattle, având discuții cu ambele părți. A întâlnit CEO-ul și sindicatul și a fost în contact cu aceștia de mai multe ori pe parcursul procesului”.

Vinerea trecută, Boeing a anunțat că va reduce 17.000 de locuri de muncă, adică 10% din personalul său global, și va suporta costuri asociate de 5 miliarde de dolari, continuând un an tumultuos pentru companie, de când un avion nou 737 MAX 9 al Alaska Airlines a avut o urgență în timpul zborului din cauza desprinderii unui panou fix de ușă.

Boeing a anunțat marți o operațiune de finanțare de până la 25 de miliarde de dolari, prin oferte de acțiuni și obligațiuni, precum și un acord de credit de 10 miliarde de dolari.

În septembrie, aproape 95% dintre muncitorii de pe Coasta de Vest au respins oferta de contract a Boeing, care includea o creștere salarială de 25% pe parcursul a patru ani, ceea ce a dus la grevă.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
greva boeing