Salvini și Orban atacă Bruxelles-ul, pe care îl acuză de „ecoterorism” și birocrație

Salvini și Orban atacă Bruxelles-ul, pe care îl acuză de „ecoterorism” și birocrație
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:41

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii anti-migranți, și premierul naționalist al Ungariei Viktor Orban au atacat, duminică, 6 octombrie, Comisia Europeană, calificând-o drept „ecoteroristă” și „birocratică”, potrivit agenției AFP.

„Avem datoria de a apăra antreprenorii și fermierii italieni a căror activitate este pusă în pericol de ecoteroriștii de la Bruxelles”, a declarat Salvini miilor de susținători ai partidului reuniți la Pontida, în nordul țării, pentru petrecerea anuală a Ligii, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
AI-ul Google servește reclame CITEȘTE ȘI AI-ul Google servește reclame
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Opunându-se în mod notoriu politicilor ecologice ale Comisiei Europene, Salvini a acuzat Bruxelles-ul că „dorește să închidă ferme și fabrici pentru a face poate o favoare turcilor, chinezilor și multinaționalelor”.

„Suntem aici pentru a apăra munca și eforturile europenilor și italienilor”, a spus el.

Viktor Orban, care se află în conflict deschis cu Comisia și Parlamentul European, a atacat, de asemenea, Bruxelles-ul și și-a reiterat refuzul de a accepta migranți, amenințând încă o dată că îi va urca în autobuze și îi va duce în Belgia.

„Nu vom renunța niciodată la libertatea noastră și nu ne vom preda niciodată țările străinilor. Nu ne vom ceda țările birocraților de la Bruxelles, puterilor financiare sau migranților”, a declarat invitatul de onoare al reuniunii, în limba maghiară, în timp ce un translator îi citea discursul în italiană.

Șeful guvernului ungar a criticat, de asemenea, recenta decizie a Comisiei Europene de a reduce viitoarele plăți ale UE către Ungaria pentru a recupera 200 de milioane de euro din amenzi pentru nerespectarea tratatelor privind azilul, pe care Budapesta refuză să le plătească.

Foxconn a depășit estimările cu venituri record în al treilea trimestru, susținute de cererea de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Foxconn a depășit estimările cu venituri record în al treilea trimestru, susținute de cererea de inteligență artificială

„Împreună, stânga europeană și birocrații de la Bruxelles pedepsesc Ungaria (…) pentru că nu lăsăm să intre migranți ilegali, pentru că apărăm Europa, este o rușine”, a spus Orban.

„Dar vă spun un lucru, dacă vor continua să ne pedepsească, vom transporta migranții de la Budapesta la Bruxelles, îi vom lăsa în fața birourilor din Bruxelles, dacă vor migranți, să îi păstreze”, a afirmat liderul naționalist.

xșșLiga lui Orban și partidul Fidesz, precum și Rassemblement National (RN) din Franța, fac parte din același grup de extremă dreapta din Parlamentul European, Patrioții pentru Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
bruxelles
salvini
ue
orban