Rusia evacuează peste 76.000 de persoane din regiunea Kursk

Rusia evacuează peste 76.000 de persoane din regiunea Kursk
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Peste 76.000 de persoane au fost evacuate din zonele limitrofe Ucrainei în regiunea rusă Kursk, în urma incursiunii Ucrainei în regiune în această săptămână. a anunțat sâmbătă ministerul local pentru situații de urgență, citat de agenția de presă TASS.

Rusia duce lupte intense împotriva miilor de trupe ucrainene care au pătruns până la o adâncime de 20 km în regiunea Kursk, după cel mai mare atac al Ucrainei asupra teritoriului suveran al Rusiei de la începutul războiului în 2022, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Sediul operațional interdepartamental pentru asistența populației din zonele de frontieră ale regiunii Kursk a fost desfășurat în orașul Kursk și continuă să funcționeze. Prioritatea sediului operațional este reinstalarea locuitorilor din aceste zone în locuri sigure. În total, mai mult de 76 de mii de persoane au fost reinstalate temporar în locuri sigure de la începutul acestei activități", a declarat reprezentantul ministerului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Banca Centrală din Ucraina inscripționează bancnotele cu sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!” CITEȘTE ȘI Banca Centrală din Ucraina inscripționează bancnotele cu sloganul „Glorie Ucrainei! Slavă eroilor!”

"În prezent sunt desfășurate în total 60 de centre de cazare temporară, unde se află peste 4.400 de persoane, 26 de centre de cazare temporară sunt desfășurate direct în regiunea Kursk. Centre similare funcționează în regiunile Orel, Moscova, Tula, Voronej, Lipețk, Kaluga și Tver", a adăugat reprezenrtantul.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia
kursk