Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump în trei state cheie, potrivit unui sondaj NYT pentru alegerile prezidențiale

Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump în trei state cheie, potrivit unui sondaj NYT pentru alegerile prezidențiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Candidata Partidului Democrat se clasează pe primul loc în preferințele electoratului în Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, trei state cheie în lupta la alegerile prezidențiale din toamnă, arată un sondaj realizat de New York Times și Siena College.

Harris conduce în fața lui Trump, candidatul republicanilor, cu 50% la 46% în fiecare stat, în preferințele respondenților care cel mai probabil vor vota la alegerile din noiembrie, potrivit sondajului realizat între 5 și 9 august.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele trei state sunt așa-numitele swing-states, unde obținerea unei majorități se poate dovedi decisivă în obținerea mandatului de președinte, într-un sistem cu colegii electorale.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Democrații par să crească în preferințele publicului după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat. Vicepreședinta Harris a trecut în fața lui Trump și în sondajele realizate la nivel național în ultimele zile, dar acestea au o relevanță mai mică în privința câștigătorului.

Sondajele anterioare realizate de NYT/Siena în mai și iulie îi dădeau la egalitate pe Biden și Trump în Wisconsin și Michigan, în timp ce Trump conducea la limită în Pennsylvania.

Amintim că sondajele de opinie realizate chiar înaintea alegerilor din 2016 o dădeau câștigătoare pe Hillary Clinton cu 3-5 puncte procentuale în fața lui Trump – în vară diferența era chiar mai mare în favoarea candidatei democrate, care în cele din urmă a pierdut, deși a avut o cotă mai mare cu 2 pp la votul general, dar nu a obținut voturile statelor cheie.

Sondajul NYT a fost realizat pe circa 600-700 de votanți înregistrați din fiecare stat, prin telefon, și are o marjă de eroare de 4-4,5 puncte, în funcție de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri sua
kamala harris
donald trump
sondaje opinie