Numărul românilor rămași fără curent electric din cauza furtunilor a scăzut cu o treime în ultimele ore, în urma intervențiilor echipelor de specialitate ale operatorilor de distribuție, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
″Pe rețelele de înaltă tensiune nu au fost niciun fel de probleme, nici la nivelul Transelectrica, nici la nivelul operatorilor de distribuție. La fel, nu au fost deloc probleme pe zona de transport sau distribuție gaze naturale″, a spus ministrul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
El a adăugat că, pe rețelele de distribuție de medie și joasă tensiune, echipele operatorilor au intervenit de la primele ore pentru remedierea defecțiunilor apărute.
″Dacă de dimineață aveam aproape 28.000 de gospodării nealimentate cu energie electrică, acum numărul total a scăzut la sub 19.000″, a declarat Burduja.
Distribuție Energie Oltenia a rezolvat toate problemele de pe liniile de medie tensiune, rămânând doar 123 de deranjamente pe liniile de joasă tensiune, în toată aria acoperită.
CITEȘTE ȘI Ion Iliescu, despre Inteligența Artificială: S-ar putea ca inteligența artificială de acum să fie peste inteligența naturală a unor indiviziLa nivelul celorlalți operatori, zonele care necesită atenție sunt următoarele, inclusiv numărul de consumatori încă nealimentați:
Electrica DEER
- Galați - 2384
- Vrancea - 3779 (cu șanse de rezolvare rapidă)
- Buzău - 718 (cu șanse de rezolvare rapidă)
PPC Rețele Electrice
- Constanta - 1690
- Calarasi - 2140
- Ialomița - 481
Delgaz Grid
- Bacău - 3181
- Neamț - 2667
- Vaslui - 1524
- Iași - 213
Potrivit ministrului, în urma comandamentului energetic s-au mai desprins următoarele concluzii:
″1. Întreținerea culoarelor aferente liniilor de înaltă, medie și joasă tensiune este prioritară. Vom face o centralizare la nivelul ministerului energiei și ne vom adresa cu celeritate autorităților locale pentru executarea lucrărilor de toaletare/defrișare, astfel încât să prevenim incidentele grave pe viitor.
2. Lucrările de amenajare hidroenergetice sunt vitale nu doar pentru creșterea producției de energie și consolidarea securității energetice a României, dar și pentru protecția împotriva inundațiilor. De aceea insistăm permanent pentru finalizarea investițiilor începute, inclusiv a celor de dinainte de 1989, în ciuda sabotajului constant din partea câtorva organizații neguvernamentale de mediu. Chiar dacă deranjăm interese, nu ne vom opri.
3. Accelerarea și stimularea investițiilor în rețele. Pe mandatul meu, am semnat contracte de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea rețelei de transport și distribuție, o sumă record, iar rezultatele se vor vedea în următorii ani. Rețelele modernizare sunt mai reziliente în fața condițiilor meteorologice speciale″.