Proteste ale angajaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Ei solicită stabilirea nivelului de salarizare în funcție de cel maxim din cadrul categoriei profesionale și acordarea unui statut special personalului de specialitate

Proteste ale angajaților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Ei solicită stabilirea nivelului de salarizare în funcție de cel maxim din cadrul categoriei profesionale și acordarea unui statut special personalului de specialitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2024

Sindicatul ”MIPE Normalitate” organizează proteste, joi și vineri, în fața Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, angajații solicitând stabilirea nivelului de salarizare în funcție de cel maxim din cadrul categoriei profesionale, acordarea unui statut special personalului de specialitate care gestionează fonduri europene nerambursabile și îmbunătățirea condițiilor în care își desfășoară activitatea. Ministrul Adrian Câciu a ieșit pentru a face declarații, fiind întâmpinat cu scandări și zgomot de către protestatari.

Un miting de protest are loc la sediul MIPE, între orele 15 și 17, iar al doilea va fi vineri, între orele 12 și 14.30, în același loc.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Românii vor putea sesiza deep fake de pe Facebook, TikTok direct la Ministerul Digitalizării CITEȘTE ȘI ANUNȚ Românii vor putea sesiza deep fake de pe Facebook, TikTok direct la Ministerul Digitalizării
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Protestatarii au steaguri cu sigla organizațiilor sindicale și vuvuzele cu care fac zgomot. De asemenea, ei au adus pancarte pe care scrie ”Vrem statut special”.

La un moment dat, ministrul Adrian Câciu a ieșit în fața protestatarilor pentru a da declarații jurnaliștilor. Participanții la protest au început să scandeze ”Unitate și normalitate” și să facă zgomot, scrie News.ro.

Potrivit Blocului Național Sindical, protestele sunt organizate de ”MIPE Normalitate”, sindicatul salariaților din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), afiliat la Federația Publisind și BNS, având în vedere complexitatea muncii personalului care gestionează fonduri europene, gradul de încărcare care a crescut în 2023 comparativ cu anul 2019 de șase ori, migrarea personalului din cauza volumului mare de muncă, multiplelor sarcini care exced fișei postului (ex.: lungile discuții purtate cu beneficiarii proiectelor pentru a soluționa problemele și a continua fluxul în vederea atragerii fondurilor europene), pentru a putea păstra personalul pregătit în MIPE, ”personal care a reușit să obțină o absorbție istorică de 96%, rezultat foarte important pentru întreaga țară”.

Angajații MIPE solicită stabilirea nivelului de salarizare în funcție de nivelul maxim de salarizare existent în cadrul categoriei profesionale, respectiv Familia Ocupațională de Funcții Bugetare ”Administrație”, așa cum a solicitat Comisia Europeană în repetate rânduri.

Ei mai cer reglementarea privind acordarea unui statut special personalului de specialitate care gestionează fonduri europene nerambursabile și desfășoară activități cu caracter complex și special în cadrul MIPE, dar și rezolvarea solicitărilor existente privind condițiile deficitare în care își desfășoară activitatea salariații MIPE, inclusiv în teritoriu.

”Blocul Național Sindical menționează că salariile angajaților MIPE sunt susținute majoritar din sursă externă, printr-un efort al Comisiei Europeane de a păstra personalul bine-pregătit în sistem”, arată sindicaliștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste
mipe