Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, reținut de Parchet chiar în ultima zi de mandat. În dosar este implicat și un jurnalist

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, reținut de Parchet chiar în ultima zi de mandat. În dosar este implicat și un jurnalist
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:02

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, aflat în ultima zi a mandatului său, a fost reținut în dosarul în care este acuzat că a pus presiune asupra directorului firmei Hale și Piețe pentru ca acesta să desfacă sau să încheie contracte de închiriere a unor spații comerciale. Alături de edil, în același dosar au fost reținute alte trei persoane, între care jurnalistul Cătălin Stavri, cunoscut drept un apropiat al lui Volosevici, acuzat că a cerut bani pentru a-și folosi influența pe lângă instituții publice în favoarea unor persoane.

Oficiali ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au confirmat pentru News.ro, reținerea a patru persoane în dosarul care vizează infracțiuni de cumpărare de influență, trafic de influență, santaj, uzurparea funcției, ultraj, purtare abuzivă.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Ce vor românii de la primari: Job-uri, sănătate și trafic decent. Peste două treimi dintre bucureșteni își urăsc orașul CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Ce vor românii de la primari: Job-uri, sănătate și trafic decent. Peste două treimi dintre bucureșteni își urăsc orașul
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Printre cei reținuți se numără primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, aflat, vineri, în ultima zi a celui de-al doilea mandat al său. Volosevici nu a fost reales la scrutinul din 9 iunie. Ordonanță de reținere a fost emisă și pe numele lui Cătălin Stavri, care controlează un ziar online local și este, potrivit procurorilor, un apropiat al edilului.

Primarul este acuzat că a pus presiune asupra președintelui Consiliului de Administrație al societății  HALE și PIEȚE S.A., firmă a Consiliului Local Ploiești care administrează piețele din oraș, pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spații comerciale cu încălcarea dispozițiilor legale”.ani jurnalistului Cătălin Stavri, celălalt acuzat că l-a ajutat pe Stavri să intre în posesia sumei pe care procurorii susțin că acesta ar fi primit-o în schimbul intervenției sale pe lângă Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

„În fapt, în perioada aprilie-septembrie 2021, suspectul V.A.L., în calitate de primar al Municipiului Ploiești, a adresat înjurii și amenințări, în mod repetat, președintelui Consiliului de Administrație al SC HALE și PIEȚE S.A. Ploiești pentru ca acesta să rezilieze/încheie contracte de închiriere a unor spații comerciale cu încălcarea dispozițiilor legale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Procurorii susțin că, în perioada mai-octombrie 2021, Cătălin Stavri „în calitate de jurnalist la o cunoscută publicație on-line locală, din Ploiești, fiind cunoscut ca o persoană apropiată de primarul Municipiului Ploiești, a pretins și primit o importantă sumă de bani pentru a interveni pe lângă acesta, pentru a facilita încheierea unui contract de închiriere a unor spații comerciale. În aceeași perioadă, suspectul S.C. a pretins și primit importante sume de bani de la reprezentantul unei societăți comerciale pentru a interveni pe lângă conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, în vederea încheierii în condiții avantajoase a unui contract de preluare și prelucrare a apelor uzate rezultate din procesul de fabricație la SC. MASPECS SRL”.

Acestea au fost ridicate după ce, joi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împreună cu ofițeri din cadrul S.G.A. Dâmbovița, D.G.A.-Structura Centrală, S.J.A. Buzău, I.P.J. Dâmbovița și jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” din Ploiești au făcut șapte percheziții la locuințele a trei inculpați și  la sediile sociale a mai multor societăți comerciale și S.C. HALE și PIEȚE S.A. Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
primar
andrei volosevici
ploiesti