Președintele chinez Xi Jinping cere Forțelor pentru rachete ale țării să își sporească "capacitățile de descurajare și de luptă”

Președintele chinez Xi Jinping cere Forțelor pentru rachete ale țării să își sporească "capacitățile de descurajare și de luptă”
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 12:43

Președintele chinez Xi Jinping a inspectat joi o brigadă a Forțelor pentru rachete din cadrul Armatei Populare de Eliberare (PLA), cerând militarilor să își sporească "capacitățile de descurajare și de luptă, potrivit relatărilor de sâmbătă ale presei de stat din China, transmite Reuters.

" În timpul inspecției, Xi a subliniat importanța îndeplinirii "cu hotărâre" a sarcinilor încredințate de Partid și de popor, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Forțele pentru rachete din PLA, care gestionează rachetele convenționale și nucleare ale Chinei, au fost însărcinate cu modernizarea forțelor nucleare ale țării, în contextul unor dezvoltări precum îmbunătățirea apărării anti-rachetă a Statelor Unite, capacitățile avansate de supraveghere și consolidarea alianțelor internaționale.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Xi a accentuat necesitatea de a "adera la îndrumarea politică, de a întări responsabilitatea pentru misiuni" și de a "promova dezvoltarea de înaltă calitate a construcției forțelor," potrivit rețelei media chineză Cailianshe.

Comitetul de acțiune politică finanțat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăți în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie CITEȘTE ȘI Comitetul de acțiune politică finanțat de Elon Musk pentru candidatura lui Donald Trump întâmpină dificultăți în unele state-cheie în a atinge obiectivele de campanie

Luna trecută, China a efectuat un rar test al unei rachete balistice intercontinentale în Oceanul Pacific, evidențiind creșterea interesului internațional pentru extinderea capacităților nucleare ale țării.

Începând de anul trecut, armata chineză a trecut printr-o amplă campanie anticorupție, în cadrul căreia mai mulți generali, inclusiv din Forțele pentru rachete, și directori din industria aerospațială au fost eliminați din corpul legislativ național.

În iunie, Xi a declarat că armata chineză se confruntă cu "probleme profunde" în ceea ce privește politica, ideologia, stilul de lucru și disciplina, adăugând că "nu trebuie să existe niciun loc de ascundere pentru elementele corupte din armată."

viewscnt
Afla mai multe despre
xi jinping
china