Partenerul de cursă al lui Trump vrea să ”desființeze” giganți tech ca Google, ”prea puternici”

Partenerul de cursă al lui Trump vrea să ”desființeze” giganți tech ca Google, ”prea puternici”
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Partenerul de cursă al lui Donald Trump, J.D. Vance, anunță într-un interviu acordat Financial Times (FT) că vrea să ”desființeze” unele dintre giganții mondiali ai tehnologiei, în contextul în care miliardarul și susținătorii săi întrețin relații agitate cu unele figuri din Silicon Valley.

”Multe întreprinderi mari ar trebui să fie desființate pentru a promova inovația”, spune fostul senator din Ohio și țintește în mod special Google, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Un biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema CITEȘTE ȘI Un biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Firma înființată în 1998 de către Larry Page și Sergey Brin este ”mult prea mare, mult prea puternică”, consideră el.

”Vom vedea ce va fi în 2025”, a conchis el, sugerând că întreprinderile ar putea să fie reglementate în cazul în care Donald Trump o învinge pe Kamala Harris în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Partenerul de cursă al lui Trump, care ar urma să-i devină vicepreșeinte în cazul unei victorii, se apropie astfel unei linii promovate de Lina Kahn, o juristă numită de către președintele Joe Biden la conducerea Federal Trade Commission (FTC), ”jandarmul” american al concurenței.

VIDEO Blackout în Venezuela, panică pe străzi CITEȘTE ȘI VIDEO Blackout în Venezuela, panică pe străzi

Cunoscută ca o adeversară a giganților mondiali ai tehnologiei, ea denunță neîncetat poziția dominantă a acestora și i-a amenințat cu desființarea.

Lupta sa împotriva practicilor anticoncurențiale ale giganților digitali pare că a dat roade.

La începutul lui august, Google a fost găsit vinovat de un judecător de la Washington de de practici anticoncurențiale cu privire la motorul de căutare prin contracte care-l impun drept software implicit pe dipozitive, o hotărâre împotriva căreia urmează să facă apel.

VIDEO Trump scoate la vânzare bucăți din costumul în care l-a făcut K.O. pe Biden. ”Mi se spune criptopreședintele!”, tună Donald Trump CITEȘTE ȘI VIDEO Trump scoate la vânzare bucăți din costumul în care l-a făcut K.O. pe Biden. ”Mi se spune criptopreședintele!”, tună Donald Trump

The New York Times (NYT) scrie că aceastră condamnare ar putea conduce inclusiv la o despărțire a sistemului de exploatare mobil Android de restul activităților întreprinderii.

Atacurile galaxiei trumpiste împotriva acestor giganțil sunt însă adesea poltiice sau personale.

Miliardarul a atacat Google la începutul lui august din cauza unei pretinse ”cenzuri” pe motorul de căutare după tentativa de asasinare care l-a vizat.

Trump întreține relații mai mult decât agitate cu Mark Zuckerberg, celebrul CEO al Facebook.

ULTIMA ORĂ Ucraina vrea să confiște proprietățile din România ale Federației Ruse. Plan de executare silită a Kremlinului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ucraina vrea să confiște proprietățile din România ale Federației Ruse. Plan de executare silită a Kremlinului

Potrivit Politico, candidatul republican se pregătește să-l atace în cartea sa - ”Save America” -, care urmează să apară în Statele Unite la 3 septembrie.

Donald Trump se consideră victima unui complot orchestrat de Mark Zuckerberg, pe care-l condideră vinovat de pretinsa ”fraudă electorală” care ar fi condus la înfrângerea sa în 2020, din cauză că miliardarul californian a contribuit, prin donații, la finațarea infrastructurilor electorale americane.

Voința de a relementa sau de a ”desființa” evocată de tabăra lui Trump sunt, astfel, de luat cu atenția, în contextul în care fostul magnat imobiliar are susținători cu greutate în Silicon Valley.

Atacatorul Google J.D. Vance a lucrat timp de cinci ani în california, mai întâi ca conducător al unui start-up în domeniul biotehnologiei, iar apoi ca investitor de capital în diverse fonduri.

Acest ”tech bro” a permis o consolidare a influenței lui Trump în această zonă în mod tradițional democrată.

VIDEO ANUNȚ Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard, cu arbori plantați chiar în decembrie. \ CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Bucureștiul pregătește deschiderea unui nou bulevard, cu arbori plantați chiar în decembrie. "Dar, din păcate, lucrarea se va gâtui. Nci măcar atâta lucru nu se obosesc să facă, în stilul caracteristic!"

În afară de suținerea lui Elon Musk, patronul sulfuros al Tesla și X, Donald Trump este simpatizxat de către David Markus, un fost președinte al Paypal, frații Winklewoss, antreprenori în criptomonede și de investitorii în capital de risc Marc Andreessen, Ben Horowitz sau David Saks.

Rămâne astfel de văzut cum și-ar concilia, în cazul în care va fi ales, aceste noi susțineri cu dorința de a redesena perisajul tehnologiei americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
google
vance