O comună din România este pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa

O comună din România este pe cale să devină cea mai mare bază aeriană a NATO din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2024

România se pregătește să fie gazda celei mai mari baze aeriene a NATO din întreaga Europă și la Mihail Kogălniceanu se construiește o a doua pistă pe aeroportul de pe care operează deja aparatele de zbor ale Alianței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Corespondentul BBC pentru Europa Centrală, Nick Thorpe, a vizitat locația și a realizat un reportaj pe șantierul din apropiere de Constanța.

FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL

Jurnalistul britanic a asistat la momentul în care șase avioane britanice Eurofighter Typhoons erau pe calea de rulare și se pregăteau de decolare, iar în depărtare, un nor de praf se ridica în ceața verii peste șantierul celei de-a doua piste, lungă de 3,5 km, lângă prima pistă de la baza aeriană Mihai Kogălniceanu, arată Libertatea.

Locul se transformă în cea mai mare bază NATO din Europa, mai mare chiar decât Ramstein, din Germania. E o mutare pe care NATO o face după ce președintele rus Vladimir Putin și-a justificat războiul din Ucraina pe motiv că alianța invadează flancul european al Rusiei.

FOTO Lanțul de magazine Very Nice Retail intră pe piața românească CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de magazine Very Nice Retail intră pe piața românească

Baza de la Kogălniceanu va avea în curând o escadrilă de F-16 românești, cumpărate recent din Norvegia, precum și drone MQ-9 Reaper. De asemenea, se ridică un oraș militar prin care se vor roti soldații NATO, forțele aeriene și personalul navigant din 32 de țări.

Ridicată la doar 20 km de coasta Mării Negre, baza se află la 300 km de Odesa, iar un avion de luptă poate zbura la 400 km, la Sevastopol, în Crimeea ocupată de ruși. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
nato