Nicușor Dan anunță că a renunțat la proiectul unei noi săli polivalente de sport lângă Arena Națională din cauza ...aglomerației. Acum pregătește altceva

Nicușor Dan anunță că a renunțat la proiectul unei noi săli polivalente de sport lângă Arena Națională din cauza ...aglomerației. Acum pregătește altceva

Inquam Photos / George Calin

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că proiectul de extindere a Complexului sportiv „Lia Manoliu”, de lângă Arena Națională, a fost abandonat, pentru că orice eveniment care se desfășoară acolo blochează traficul în Sectorul 2. Aici ar fi urmat să fie construită o nouă sală mare de sport.

El a anunțat că un nou mare complex sportiv va fi inclus în Planul Urbanistic General al Capitalei, a cărui primă variantă va fi finalizată în toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News
România vrea soldați - Peste 2.000 de posturi de soldați profesioniști , scoase la concurs. Ce condiții trebuie bifate CITEȘTE ȘI România vrea soldați - Peste 2.000 de posturi de soldați profesioniști , scoase la concurs. Ce condiții trebuie bifate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În ceea ce privește Sala Polivalentă, noi am avut pe masă un proiect care viza construirea unei săli polivalente în Complexul de la Lia Manoliu, pe o bucată pe care statul ne-o lăsase nouă acolo. Nu am mers înainte cu el pentru că deja acolo este și stadionul. E foarte bine că noi avem în București un stadion – Arena Națională, numai că el a fost pus greșit. De câte ori are loc un meci sau un eveniment acolo, se blochează tot Sectorul 2 și nu e normal să se întâmple asta.

De aia, n-am insistat cu ideea unei săli polivalente pe acea locație. Acum noi lucrăm la Planul Urbanistic General. Probabil că în această toamnă o să avem prima sa variantă și acolo ne gândim la un mare complex sportiv, inclusiv o sală polivalentă (…) În acel plan pentru o mare bază sportivă intră și o sală polivalentă, un mare bazin de înot și un complex de tenis care lipsește, de asemenea, în București”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

Ministrul Finanțelor confirmă Profit.ro - Prag record la încasări din impozite și taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit” CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor confirmă Profit.ro - Prag record la încasări din impozite și taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit”

Acuzat de „pasarea responsabilității” în privința Sălii Polivalente de la Lia Manoliu, Nicușor Dan a subliniat că nu se regăsește „în această sintagmă”.

„Cum adică pasarea responsabilității? Dacă cineva are are o atribuție, să și-o exercite, dacă vrea să ne-o dea nouă, să ne-o dea și atunci ne ocupăm noi”, a spus Nicușor Dan, care a menționat că trebuie să primească și mai mulți bani.

Ministru grec și pesta - ”În Grecia au fost omorâte până acum 14.000 de animale, iar în România 200.000” CITEȘTE ȘI Ministru grec și pesta - ”În Grecia au fost omorâte până acum 14.000 de animale, iar în România 200.000”

Nicușor Dan a mai spus vineri că cele mai mari două baze sportive ale Bucureștiului nu sunt gestionate de Primăria Capitalei – baza Lia Manoliu și baza de la ștrandul Tineretului, în spatele stadionului de rugby de la Arcul de Triumf.

”Cele mai mari două baze sportive ale Bucureștiului nu sunt gestionate de Primăria Capitalei, sunt gestionate de statul român, prin Agenția Națională pentru Sport. Dacă vrem să investim în sport, în București și dacă vrem ca Primăria Capitalei să investească, trebuie să schimbăm raportul între banii pe care îi primesc primăriile din București, primăria Capitalei, față de primăriile de sector, pentru că noi suntem cei care plătim subvenția și mai reparăm niște linii de tramvai și s-au dus banii. Cam asta e, pe scurt, Primăria Capitalei azi”, a arătat Nicușor Dan.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicusor dan
arena nationala
lia manoliu