Hackerii nord-coreeni fură secrete militare, trei mari state reacționează. SUA oferă recompensă substanțială

Hackerii nord-coreeni fură secrete militare, trei mari state reacționează. SUA oferă recompensă substanțială
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Hackerii nord-coreeni au desfășurat o campanie globală de spionaj cibernetic pentru a încerca să fure secrete militare ca sprijin pentru programul interzis de arme nucleare al Phenianului, au transmis Statele Unite, Marea Britanie și Coreea de Sud într-un comunicat comun de avertizare, relatează Reuters.

Hackerii, supranumiți Anadriel sau APT45 de către cercetătorii din domeniul securității cibernetice, au vizat sau au intrat în sistemele informatice ale unei mari varietăți de firme de apărare sau de inginerie, inclusiv producători de tancuri, submarine, nave militare, avioane de luptă și sisteme de rachete și radare, se arată în avizul celor trei aliați, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Pentru ca România să intre în Visa Waiver, Guvernul introduce cardul electronic de cetățenie română CITEȘTE ȘI Pentru ca România să intre în Visa Waiver, Guvernul introduce cardul electronic de cetățenie română

"Agențiile autoare consideră că grupul și tehnicile cibernetice rămân o amenințare continuă la adresa diferitelor sectoare industriale din întreaga lume, inclusiv, dar fără a se limita la entitățile din țările lor respective, precum și din Japonia și India", se arată în aviz.

Avizul a fost autorizat de Biroul Federal de Investigații (FBI) al SUA, Agenția Națională de Securitate (NSA) și agențiile cibernetice ale SUA, Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) al Marii Britanii și Serviciul Național de Informații (NIS) al Coreei de Sud.

"Operațiunea globală de spionaj cibernetic pe care am expus-o astăzi arată până unde sunt dispuși să meargă actorii sponsorizați de statul RPDC pentru a-și urmări programele militare și nucleare", a declarat Paul Chichester de la NCSC, parte a agenției de spionaj britanice GCHQ.

Guvernul angajează suplimentar în industria de apărare CITEȘTE ȘI Guvernul angajează suplimentar în industria de apărare

FBI a emis, de asemenea, un mandat de arestare pentru unul dintre presupușii hackeri nord-coreeni și a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații care ar conduce la arestarea acestuia. Acesta a fost acuzat de piraterie informatică și spălare de bani, conform unei notificări încărcate joi pe site-ul FBI cu persoane "Most Wanted".

Coreea de Nord sau Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), zolată la nivel internațional, are o lungă istorie de utilizare a unor echipe de hackeri sub acoperire pentru a fura informații militare sensibile.

În pofida angajamentelor statelor de a combate schimbările climatice, numărul licențelor noi pentru exploatare de gaze și petrol crește. Principalele state responsabile CITEȘTE ȘI În pofida angajamentelor statelor de a combate schimbările climatice, numărul licențelor noi pentru exploatare de gaze și petrol crește. Principalele state responsabile

În luna august a anului trecut, Reuters a relatat în exclusivitate că un grup de elită de hackeri nord-coreeni a reușit să pătrundă în sistemele NPO Mashinostroienia, un birou de proiectare a rachetelor cu sediul în Reutov, un orășel de la periferia Moscovei. Ca și în cazul acelei spargeri, APT45 - care face parte din agenția nord-coreeană de informații  - a folosit tehnici obișnuite de phishing și exploatări informatice pentru a păcăli funcționarii din cadrul firmelor vizate să le ofere acces la sistemele lor informatice interne, se arată în avizul de joi al celor trei aliați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackerr
coreea
sua