Ministrul Oprea: Turiștii trebuie informați; fără o poveste de succes nu vom putea crește turismul

Ministrul Oprea: Turiștii trebuie informați; fără o poveste de succes nu vom putea crește turismul
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:04

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, a declarat, la Năvodari, la deschiderea oficială a Comandamentului Litoral 2024 de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, că autoritățile trebuie să colaboreze cu antreprenorii, iar turiștii trebuie să fie informați despre ceea ce li se oferă, astfel încât să fie mulțumiți și să revină în număr cât mai mare pe litoralul românesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Potrivit ministrului, fără o poveste de succes a litoralului românesc, nu poate crește numărul turiștilor, scrie Agerpres.

FOTO Uber lansează noi servicii, cu bărci CITEȘTE ȘI FOTO Uber lansează noi servicii, cu bărci

"Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului are același interes cu mediul de afaceri, cu antreprenorii din turism, din industria ospitalității, acela ca turiștii să fie mulțumiți pe litoral, în sezonul estival, astfel încât să revină în număr cât mai mare pe litoralul românesc (...) Noi credem în prevenție (...). Din păcate am constata că numărul antreprenorilor care s-au înscris și au venit în acest dialog a fost unul mic, însă acum suntem în etapa în care verificăm, atât ANPC în dreptul responsabilităților pe care le au, cât și noi ca Minister al Turismului în dreptul responsabilităților pe care le avem ca autoritate de control, și îi anunț pe antreprenori că acolo unde vom găsi nereguli vom fi intransigenți ca întotdeauna. De ce? Pentru că, de fapt, și lor, și nouă, și consumatorilor le facem un bine. Cu atât mai mult cu cât condițiile sunt corecte, alimentele pe care le consumăm sunt proaspete, cu cât condițiile de cazare respectă standardele de calitate pe care noi le clasificăm la minister, cu cât plajele răspund nevoilor turiștilor, cu atât mai mult vom putea să scriem împreună cu antreprenorii de pe litoral povestea de succes a litoralului românesc. Fără o poveste de succes nu vom putea crește turismul din România", a spus Oprea, într-o conferință de presă.

El a mai afirmat că instituția pe care o conduce sprijină agenții economici.

"Sunt suficient de încăpățânat să le explic antreprenorilor că, împreună cu ei, dar mai ales ei, trebuie să știe să găsească acel echilibru corect între raportul preț calitate al produselor și serviciilor pe care le oferă. Ceea ce ține de autoritățile statului român, de Ministerul Turismului, facem, suntem implicați în toate procesele care pot să sprijine antreprenorii de pe litoral, începând cu partea de plaje, că am avut foarte multe discuții cu agenții economici despre subiectul că licitația pentru plaje încă nu a fost încheiată în totalitate. (...) Știți că am avut punctul de vedere în care această perioadă trebuie să fie una suficient de lungă, astfel încât costurile pe care le avem, când închirirem o plajă și venim cu servicii pentru turiști să poată fi rezonabile, corecte. Și atunci am reușit să introducem în grupul de lucru, unde suntem împreună cu Ministerul Mediului, durata de 10 ani pentru închiriere, așa cum a fost odată. Astăzi, pe o perioadă scurtă, de 1 an sau 2 ani, toate costurile de la amenajare, până la demolare, se reflectă în costurile sezlongului sau al serviciilor de pe litoral", a declarat ministrul Turismului.

Ștefan Radu Oprea susține că trebuie definit mai bine conceptul de stațiune.

"Cred că avem foarte mult de lucru cu celelalte autorități, cu autoritățile locale, pentru a putea defini mai bine ce înseamnă conceptul de stațiune, cu OMD-urile, pentru ca turistul să fie foarte bine informat. Și atunci ne dorim ca împreună și cu ANPC, cu organizațiile patronale, autoritățile locale, să putem să informăm turiștii din România și străinătate despre posibilitatea de a te simți bine și de a avea o vacanță frumoasă pe litoralul românesc, în funcție de ceea ce îți dorești. (...) Cred că o bună informare poate să ducă la această poveste de succes a litoralului românesc", a spus demnitarul.

Ministrul Oprea apreciază, totodată, că actual sezon estival are un debut bun, cu un număr record de turiști pe litoral.

"Sper ca acest sezon estival să fie unul bun, a debutat bine, a debutat cu un număr record de turiști pe litoralul românesc, mai sunt foarte multe lucruri de făcut, le știm și pe acestea. Dar pentru că este o perioadă de vacanță pentru majoritatea celor de pe litoral, vom vorbi în special despre povestea de succes a antreprenorilor de pe litoralul românesc și transmit consumatorilor că noi vom fi aici și vom veghea ca ei să se simtă bine", a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ștefan radu oprea
năvodari