FOTO Fostul Sidex Galați repornește un furnal. Sanjeev Gupta s-a întâlnit cu vicepremierul Neacșu

FOTO Fostul Sidex Galați repornește un furnal. Sanjeev Gupta s-a întâlnit cu vicepremierul Neacșu
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2024

Combinatul siderurgic Liberty Galați, fostul Sidex, deținut de Liberty Steel Group din conglomeratul GFG Alliance al familiei Gupta, una dintre cele mai importante întreprinderi industriale din România, anunță că va reporni un furnal în următoarele zile.

″Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă și acoperite organic, Liberty Galați anunță repornirea furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere″, a transmis compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Probleme la ANAF? Fiscul a colectat în iunie cu aproape 900 milioane de lei mai puțin decât avea stabilit în program CITEȘTE ȘI Probleme la ANAF? Fiscul a colectat în iunie cu aproape 900 milioane de lei mai puțin decât avea stabilit în program
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceasta precizează că repornirea are loc în urma unei întâlniri a președintelui executiv al Liberty Steel Group, Sanjeev Gupta, cu vicepremierul Marian Neacșu, care a avut loc ieri la București.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activității furnalului, pentru furnizarea produselor din oțel clienților locali din infrastructură și construcții navale, cât și planurile Liberty de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oțel verde.

″Compania a solicitat sprijinul Guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și în implementarea mecanismelor existente pentru susținerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuției, viceprim-ministrul a subliniat importanța companiei siderurgice din Galați pentru economia românească și necesitatea continuării investițiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluțiilor care să susțină repornirea furnalului″, se mai spune în comunicatul Liberty Galați.

FOTO Fostul Sidex Galați repornește un furnal. Sanjeev Gupta s-a întâlnit cu vicepremierul Neacșu

Avertisment sumbru din Marea Britanie - Să ne pregătim de război în 3 ani CITEȘTE ȘI Avertisment sumbru din Marea Britanie - Să ne pregătim de război în 3 ani

Potrivit sursei citate, având în prezent un business cu o poziție mai stabilă pe piață, repornirea furnalului nr. 5 va contribui la creșterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă și de produse acoperite furnizate clienților săi care dezvoltă proiecte majore de infrastructură atât în România, cât și în toată Europa.

″Ultimele douăsprezece luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, dar suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României. Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări și pentru a susține rolul esențial pe care îl are compania din Galați în producția de oțel necesară în infrastructura strategică, precum și în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanțul valoric.

Odată cu repornirea furnalului Nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oțel, precum tablă groasă și produse acoperite, și să accelerăm producția odată cu redresarea pieței pe care sperăm cu toții să o vedem în Europa″, a declarat Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație al Liberty Galați.

ANUNȚ Pas important pentru un nou drum de mare viteză în România CITEȘTE ȘI ANUNȚ Pas important pentru un nou drum de mare viteză în România

Combinatul Liberty Galați a raportat o pierdere pe anul trecut de 2,2 miliarde de lei, aproape triplă în comparație cu cea din 2022, de 821,5 milioane lei. Cifra de afaceri a scăzut cu 54%, de la 7,919 la 3,656 miliarde lei, în vreme ce datoriile au avansat de la 2,17 la peste 3 miliarde lei.

Compania a pus rezultatul pe seama prețurilor foarte mari la energie, a subvențiilor acordate în alte țări sectorului siderurgic, care au ieftinit importurile, precum și a războiului din Ucraina, care a dus la întreruperea lanțului de aprovizionare și la creșterea cotațiilor în domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty galați pierderi
liberty galați preț energie
liberty galați subvenții
liberty galați război ucraina