Ludovic Orban și-a lansat candidatura la prezidențiale: Alegerea oricărui alt candidat înseamnă că lucrurile vor merge exact așa cum merg astăzi

Ludovic Orban și-a lansat candidatura la prezidențiale: Alegerea oricărui alt candidat înseamnă că lucrurile vor merge exact așa cum merg astăzi
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 19:26

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al României, a declarat că a intrat în această competiție pentru că este convins că poate fi un președinte bun pentru România. Orban a prezentat câteva direcții ale planului său, printre care reforma în administrație, reducerea birocrației sau reforma serviciilor secrete. ”E nevoie de un președinte curajos, care să nu poată fi ținut în lesă de unii sau de alții care sunt în spatele contracandidaților mei și care să aibă forța de a se lupta cu acele structuri care vor să conserve situația”, susține el.

”Am intrat în competiția electorală pentru că sunt convins că pot să fiu un foarte bun președinte pentru România și pentru că o consider obligație morală pentru mine, să intru în această competiție, pentru a oferi cetățenilor români un președinte care să dea direcția corectă, un președinte care să fie cinstit cu românii, un președinte care să le spună românilor adevărul, un președinte care să fie apropiat de români și un președinte care să asigure mișcarea oportunităților majore de care beneficiază România”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la Sibiu, scrie News.ro.

Potrivit lui Orban, România are nevoie de schimbări profunde.

”Principalele mele obiective sunt obiective pe care le consider extrem de importante. Din păcate, alegerea oricărui alt candidat înseamnă că lucrurile vor merge exact așa cum merg astăzi. Nu se va petrece nicio schimbare profundă în România, decât dacă eu voi fi ales președinte. România are nevoie de niște schimbări profunde care nu pot fi realizate decât de un președinte care cunoaște foarte bine situația, știe cum funcționează statul, știe care sunt zonele de unde provine frâna, blocajul societății românești. E nevoie de un președinte curajos, care să nu poată fi ținut în lesă de unii sau de alții care sunt în spatele contracandidaților mei și care să aibă forța de a se lupta cu acele structuri care vor să conserve situația”, a susținut Orban.

Ludovic Orban s-a referit și la câteva reforme pe care și le-a propus să le facă, în cazul în care ar fi ales președintele României.

”Reforma administrației este unul dintre primii piloni ai acțiunii mele, reforma administrației care să aducă depolitizarea administrației, concursuri autentice în zona publică (...), reducerea birocrației și reducerea corpului administrativ (...) mai puține ministere, mai puține agenții, mai puține județe, mai puține UAT, mai puțini angajați la stat. Este un obiectiv dintre cele mai importante. M-am gândit la un program, primul loc de muncă în domeniul privat (...) O altă reformă va fi cea în domeniul siguranței cetățeanului (...), apoi reforma serviciilor secrete (...). De asemenea, în agricultură sunt multe lucruri de făcut, dar mă voi concentra ca prioritate zero pe sistemul de irigații”, a mai spus Orban.

Urmărește-ne și pe Google News

Orban: Nu mă interesează cu cine intru în turul doi. Niciodată PSD nu a ieșit cu un asemenea rebut politic cum este Ciolacu

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Orban a  mai declarat că este convins că va intra în turul al doilea și că se va concentra să convingă cetățenii că merită să fie susținut. Despre contracandidatul său de la PSD, Marcel Ciolacu, Orban a spus că este ”un rebut politic”.

”Nu mă interesează cu cine intru în turul doi. Obiectivul meu este să conving cetățenii români să mă susțină în turul doi. Acuma eu recunosc o realitate politică, deși pe undeva parcă trag nădejde că poate nu se întâmplă de data asta, deși realitatea politică a demonstrat că fostul partid comunist, indiferent cum s-a numit el, FSN, FDSN, PSDR, PSD, și-a cam proiectat candidatul în turul doi. Dar poate nu se întâmplă de data asta”, a declarat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Sibiu, Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei s-a referit și la liderul PSD, Marcel Ciolacu, unul ditre contracandidații săi la Președinția României.

”E cel mai slab candidat care a existat vreodată din partea PSD, Ciolacu. Niciodată nu au ieșit cu un asemenea rebut politic cum este Ciolacu. Ar fi foarte sănătos pentru democrația din România ca Ciolacu să nu intre în turul doi”, a subliniat Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri prezidentiale
romania
ludovic orban