Fifor: Modernizarea Marinei militare cu produse de înalt nivel tehnologic realizate în România nu mai poate fi amânată

Fifor: Modernizarea Marinei militare cu produse de înalt nivel tehnologic realizate în România nu mai poate fi amânată
scris 3 feb 2018

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spune că modernizarea Marinei militare a României nu mai poate fi amânată și că programele de achiziție a corvetelor multifuncționale, de modernizare a celor două fregate și de dotare cu submarine se vor derula pornind de la "condiția esențială și nenegociabilă ca aceste produse de înalt nivel tehnologic să fie produse în România".

Mihai Fifor scrie, pe Facebook, că sâmbătă a continuat vizita la structurile Marinei militare, mergând la Centrul 39 Scafandri din Constanța, la Grupul 256 Elicoptere din Tuzla și la Mangalia, în portul militar, unde a văzut Divizioanele 150 Nave Purtătoare de Rachete și 50 Corvete.

Urmărește-ne și pe Google News

El spune că după aceste vizite s-a convins că convins că interesele de securitate ale României la Marea Neagră sunt apărate de oameni foarte valoroși, cu pasiune și vocație pentru profesia lor.

"Am văzut echipe sudate și eficiente, în care fiecare om își cunoaște rolul și își îndeplinește precis sarcinile. Iar determinarea o asum în nume propriu, dar și al echipei pe care o conduc la vârful ministerului, în ceea ce privește modernizarea marinei militare a României, care nu mai poate fi amânată. Anul 2018 va fi unul de referință pentru această categorie de forțe. Suntem pregătiți să lansăm programul de achiziție a corvetelor multifuncționale - program care va asigura, prin offset-ul aferent, și modernizarea celor două fregate tip T-22 și vom pregăti condițiile pentru derularea achizițiilor pentru sistemul de instalații mobile de lansare de rachete antinavă. Suntem în plin proces de fundamentare a concepției de înzestrare pentru încă un program strategic- dotarea cu Forțelor Navale cu submarine, concepție pe care o vom prezenta cât mai curând în CSAT, pentru aprobare, iar ulterior Parlamentului României. Toate acestea se vor derula pornind de la condiția esențială și nenegociabilă ca aceste produse de înalt nivel tehnologic să fie produse în România, pentru a întoarce în industria națională de apărare importante resurse", afirmă ministrul Apărării, citat de News.ro.

El adaugă că, pentru a putea consolida poziția strategică a României la Marea Neagră, este nevoie de forțe navale performante, iar "2018 va fi începutul împlinirii acestor obiective".

Mihai Fifor a anunțat, vineri, la Constanța, unde a vizitat nave militare și a discutat cu echipajele acestora, că în ședința de Guvern de săptămâna viitoare va intra proiectul privind cele patru corvete multifuncționale, dorind ca acest contract să fie semnat până la sfârșitul anului. El a mai spus că aceste corvete vor fi construite într-un șantier naval din România. În cadrul acestui proiect, se află și modernizarea fregatelor “Regele Ferdinand” și “Regina Maria”. Fifor a mai spus că Forțele Navale Române vor fi dotate cu trei submarine, printr-un proiect de înzestrare a Armatei care va fi prezentat în Consiliul Superior de Apărare a Țării și în Parlament, după ce vor fi stabiliți parametrii tehnici. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marina
investitii
apărare
corvete