Ciolacu: Toți trebuie să plătească taxele în vigoare pentru ca statul să nu mai majoreze fiscalitatea. Scutiri de impozite pe 10 ani pentru diaspora

Ciolacu: Toți trebuie să plătească taxele în vigoare pentru ca statul să nu mai majoreze fiscalitatea. Scutiri de impozite pe 10 ani pentru diaspora

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că statul nu mai poate decide creșteri de taxe peste noapte, dar toți trebuie să plătească taxele care sunt în vigoare. El menționat că nu doar cei corecți trebuie să achite taxele, ci toți cetățenii.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că este nevoie de un parteneriat autentic între stat și privat, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Nimic din toate acestea nu se pot realiza fără un parteneriat autentic între stat și privat. Aceasta este partea esențială a oricărui plan de creștere. Avem nevoie de onestitate de ambele părți. Statul nu mai poate decide creșteri de taxe peste noapte, dar toți trebuie să plătească taxele care sunt în vigoare. Nu doar cei corecți, toți!!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte! CITEȘTE ȘI Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte!

El a adăugat că investitorii trebuie să vină să dezvolte afaceri în România.

”Și mai este ceva - pentru ca investitorii să aibă încredere, să vină să dezvolte afaceri în România, trebuie să aibă certitudinea că banii lor sunt în siguranță. Asta înseamnă să avem un stat de drept deplin funcțional, cu pârghii și mecanisme eficiente de control între puterile statului. Iar instituțiile care aplică legea să continue să își facă datoria. Voi avea, ca și până acum, toleranță zero pentru cazurile de corupție și pentru încălcarea drepturilor omului!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, președintele PSD a propus, în programul prezentat sâmbătă, la Congresul PSD, scutiri de impozite timp ce 10 ani pentru banii pe care românii din diaspora îi aduc în țară, ca măsură pentru atragerea în țară a celor care au plecat și s-au stabilit legal peste hotare.

„Fiecare dintre noi avem o rudă sau un prieten în diaspora. Oameni care contribuie an de an la bugetul României, prin miliardele de euro pe care le trimit în țară. Este timpul să facem mai mult pentru ei! Vă propun să ne gândim serios la modelul țărilor cu o diasporă numeroasă care au luat deja măsuri pentru a-și aduce înapoi cetățenii. Vă dau un exemplu: fiecare cetățean, stabilit legal în străinătate, care se întoarce în țară, să aibă 10 ani scutiri de impozite pentru banii pe care îi aduce înapoi. La fel, orice sumă adusă din afară - investiții, chirii, dividende, orice – să fie scutită de impozit timp de 10 ani. Este un punct de la care putem pleca”, a afirmat Ciolacu în discursul ținut sâmbătă la congresul PSD.

El susține că „a abandona românii din diaspora înseamnă a abandona de fapt România” și e de părere că „este nevoie de măsuri clare, simple și ferme” în ceea ce îi privește pe românii plecați din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
taxe
impozite
fiscalitate