Ciolacu reafirmă că România va adera complet la Schengen până la finalul anului

Ciolacu reafirmă că România va adera complet la Schengen până la finalul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, la Congresul PSD, că România va adera complet la spațiul Schengen până la finalul acestui an. „Vă spun acum, foarte convins și cu mai multe informații decât dumneavoastră: până la sfârșitul anului, vom avea o aderare completă la spațiul Schengen”, a spus Ciolacu în discursul ținut în fața celor peste 2000 de delegați prezenți la evenimentul organizat la Romexpo.

„De 13 ani, România ciocănea la ușa Schengen și nu ne auzea nimeni. Guvernul României pe care îl conduc a reușit să deschidă această ușă. După ani întregi de promisiuni, lucrurile au început să se miște. Și vă spun acum, foarte convins și cu mai multe informații decât dvs.: până la sfârșitul anului, vom avea o aderare completă la spațiul Schengen. În 2026, România va intra și în OCDE”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta a susținut, în discursul ținut la congresul PSD, că „România nu mai poate fi spectator în propriile sale relații externe. România este un stat mare, doar președinții din ultimii 20 de ani au fost mici”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Am demonstrat că se poate atunci când acționezi strategic și ai un plan. (...) Interesele economice ale României vor fi cap de listă în relațiile noastre externe”, a mai afirmat liderul PSD.

Președintele PSD a mai făcut o afirmație similară în urmă cu o lună și jumătate, când a promis și ridicarea vizelor SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
schengen