Ciolacu pentru Profit.ro, optimist după datele sub așteptări privind creșterea economică din T2: România va avea la final de an cea mai mare creștere economică din UE!

Ciolacu pentru Profit.ro, optimist după datele sub așteptări privind creșterea economică din T2: România va avea la final de an cea mai mare creștere economică din UE!
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 aug 2024

Premierul Marcel Ciolacu își menține optimismul după ce economia a crescut sub așteptările analiștilor în trimestrul al doilea. Șeful Executivului spune pentru Profit.ro că anul nu este încheiat, iar la final de 2024 România va înregistra cea mai mare creștere economică din UE. 

”Anul nu s-a încheiat. România va avea cea mai mare creștere economică din UE la final de an”, a transmis pentru Profit.ro premierul Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul are pe masă suspendarea Convenției pentru evitarea dublei impozitări dintre România și Federația Rusă, după ce rușii au decis o suspendare parțială a înțelegerii din cauza unor \ CITEȘTE ȘI Guvernul are pe masă suspendarea Convenției pentru evitarea dublei impozitări dintre România și Federația Rusă, după ce rușii au decis o suspendare parțială a înțelegerii din cauza unor "acțiuni neprietenoase" ale României
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Potrivit datelor semnal publicate de Statistică, produsul intern brut al României a crescut în trimestrul al doilea cu 0,1% față de primul trimestru din acest an, încetinind de la un nivel de 0,5% (T1 față de T4 2023).

Față de trimestrul al doilea din 2023, creșterea economică a accelerat la 0,8%, de la 0,1% în primul trimestru.

În primul semestru, PIB a crescut cu 0,7% pe serie brută și cu 1,5% pe seria ajustată sezonier, comparativ cu ianuarie-iunie 2023.

DECIZIE-DOCUMENT Ministerul Energiei a aprobat proiectul noii facilități de bitum din Portul Constanța a Oil Terminal. Cine va suporta costurile și cum vor fi recuperate CITEȘTE ȘI DECIZIE-DOCUMENT Ministerul Energiei a aprobat proiectul noii facilități de bitum din Portul Constanța a Oil Terminal. Cine va suporta costurile și cum vor fi recuperate

Statistica a revizut ușor, de la 2,8% la 2,9% creșterea economică din T2 2023, serie ajustată sezonier.

Față de comunicatul din 8 iulie, INS a modificat de la 0,7% la 0,5% creșterea trimestrială din primul trimestru și de la 0,5% la 0,1% creșterea PIB față de T2 2023 (serie brută).

Termenul de utilizare a primei de carieră didactică va fi prelungit CITEȘTE ȘI Termenul de utilizare a primei de carieră didactică va fi prelungit

Datele detaliate, inclusiv cu contribuțiile la dinamica economică, urmează să fie publicate în 6 septembrie.

Cifrele publicate azi de Statistică sunt cu mult sub cele așteptate de analiști.  

Analiștii se așteptau ca o contribuție importantă din partea consumului să ducă la o accelerare semnificativă a produsului intern brut, după datele dezamăgitoare din precedentele două trimestre.

viewscnt
Afla mai multe despre
crestere economica
crestere pib
pib romania
ciolacu
optimist