Ciolacu - nou mesaj legat de informațiile privind majorarea TVA

Ciolacu - nou mesaj legat de informațiile privind majorarea TVA

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 21:06

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a asigurat din nou că "nu va fi nicio creștere de cotă de TVA" anul viitor, pe fondul informațiilor tot mai dese din spațiul public care indică o astfel de intenție din partea actualilor guvernanți.

El a făcut aceste precizări întrebat despre varianta, vehiculată în spațiul public de diverși specialiști în economie, privitoare la creșteri de taxe de anul viitor, în contextul negocierilor pe care ministrul Finanțelor le poartă la Bruxelles, la Comisia Europeană, referitoare planul de măsuri privind reducerea deficitului bugetar.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Proiectul PSD privind avansul care poate fi solicitat cumpărătorului de către un dezvoltator imobiliar. Limită de avans, chiar și cu asigurare
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Eu vă dau o veste tristă astăzi, nu va fi nicio creștere de cotă de TVA. Tocmai s-au terminat discuțiile dintre ministrul de Finanțe și Comisia Europeană. A avut întâlniri și astăzi, într-o oră se urcă în avion și vine acasă și sunt convins că mă va informa și pe mine și pe domnul președinte Nicolae Ciucă, cum este normal", a declarat Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că veștile de la Bruxelles sunt bune.

ULTIMA ORĂ DECIZIE Șoferii scapă de amendă automată pentru lipsa rovinietei. Măsura, doar pentru anumite mașini. Timp suplimentar de plată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DECIZIE Șoferii scapă de amendă automată pentru lipsa rovinietei. Măsura, doar pentru anumite mașini. Timp suplimentar de plată

"Normal, sunt vești bune și le discutăm în detaliu mâine (n.r. - joi). Înseamnă că nu vom mări taxele. Domne', noi avem o evaziune fiscală de 10% din PIB, avem cel mai mare GAP de TVA, avem anumite cheltuieli necontrolate, de exemplu în domeniul Sănătății, unde, din punctul meu de vedere, noua legislație pe care am trecut-o prin Guvern, împreună cu ministrul de Finanțe, este corectă. Respectiv, să avem achiziții centralizate pentru tot sistemul de sănătate, nu putem cumpăra o seringă, unii o cumpără cu 1 leu, alții o cumpără cu 3 lei, aceeași seringă.Trebuie să termine, suntem în 2024, s-a terminat haiducia în România. Toată această ordonare va aduce, automat, la o reducere de cheltuieli", a arătat Ciolacu.

Premierul s-a declarat total de acord privind realizarea unei "reforme bugetare".

DECIZIE Scad taxele judiciare pentru partaj și divorț. Reduceri și la jumătate CITEȘTE ȘI DECIZIE Scad taxele judiciare pentru partaj și divorț. Reduceri și la jumătate

"Nu putem să ducem în continuare, să facem digitalizare, e impusă, și, iarăși, îmi pare rău, până-n 2026 se va termina. Nu mai putem să ne pitim și nu mai putem să găsim motive, pentru că, altfel, pierdem banii din PNRR. (...) România se modernizează, nu vor fi taxe și impozite, și mai mult, nu va fi nicio creștere de TVA pentru că ar însemna o tâmpenie. Orice punct de creștere la TVA aduce o inflație de 0,5%, tocmai am adus inflația de la două cifre, am adus-o la sub 5%. Este pentru prima oară când avem o creștere la consum și o creștere a nivelului de trai, acum, o luăm, din nou, de la capăt?", a menționat Ciolacu.

Șeful Executivului a făcut precizările înainte de participare la lansarea proiectului de construcție a unui corp nou de spital de psihiatrie pentru copii în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", proiect realizat în baza unui protocol de colaborare între Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București și Fundația Filantropică Metropolis.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolacu
tva