Campania lui Trump susține că mesajele sale interne au fost piratate de Iran

Campania lui Trump susține că mesajele sale interne au fost piratate de Iran
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

Campania lui Donald Trump a declarat că unele dintre comunicațiile sale interne au fost piratate și a sugerat că a fost vizată de agenți iranieni, relatează BBC.

Site-ul american de știri Politico a raportat sâmbătă că i-au fost trimise prin e-mail documente de campanie, inclusiv cercetări interne efectuate asupra vicepreședintelui lui Trump, senatorul JD Vance din Ohio, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Aceste documente au fost obținute ilegal din surse străine ostile Statelor Unite, cu scopul de a interfera cu alegerile din 2024", a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al campaniei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump în trei state cheie, potrivit unui sondaj NYT pentru alegerile prezidențiale CITEȘTE ȘI Kamala Harris conduce în fața lui Donald Trump în trei state cheie, potrivit unui sondaj NYT pentru alegerile prezidențiale

Politico a declarat că a confirmat autenticitatea documentelor. BBC nu a verificat în mod independent afirmațiile.

Campania nu a oferit detalii suplimentare sau dovezi care să lege scurgerea de documente de hackeri iranieni sau de guvernul iranian.

Declarația sa a fost făcută la o zi după ce Microsoft a publicat un raport care indica faptul că hackerii iranieni au vizat campania unui candidat prezidențial american anonim în luna iunie.

Centrul de analiză a amenințărilor Microsoft (MTAC) a declarat că acestei campanii i-a fost trimis un e-mail de spear phishing - un mesaj conceput să pară de încredere pentru a determina ținta să dea clic pe un link malițios.

"În ultimele câteva luni, am asistat la apariția unei activități semnificative de influențare de către actori iranieni", se arată în raportul MTAC.

Purtătorul de cuvânt al campaniei Trump, Steven Cheung, a declarat că tentativa de hacking din iunie menționată în raportul MTAC "coincide cu momentul apropiat al alegerii de către președintele Trump a unui candidat la funcția de vicepreședinte".

"Iranienii știu că președintele Trump va pune capăt domniei lor de teroare, așa cum a făcut în primii patru ani la Casa Albă", a declarat Cheung.

Politico a subliniat că la sfârșitul lunii iulie a început să primească e-mailuri de la o persoană care s-a identificat doar ca "Robert", folosind un cont de e-mail AOL.

Site-ul de știri a menționat că dosarul Vance avea 271 de pagini și se baza pe informații disponibile public despre trecutul și declarațiile lui Vance.

Contul de e-mail a trimis, de asemenea, o parte a unui document de cercetare despre senatorul de Florida Marco Rubio, care a fost, de asemenea, un candidat la vicepreședinție.

Campaniile prezidențiale efectuează în mod obișnuit cercetări asupra potențialilor candidați la funcția de vicepreședinte pentru a descoperi orice dezvăluiri potențial jenante.

Politico a raportat că unele dintre criticile anterioare - și bine cunoscute - ale lui Vance la adresa lui Trump au fost etichetate în document drept "vulnerabilități potențiale".

Raportul Microsoft a menționat: "Operațiunile iraniene de influență cibernetică au fost o caracteristică constantă a cel puțin ultimelor trei cicluri electorale din SUA".

Microsoft a publicat un raport similar în timpul alegerilor din 2020, afirmând că hackerii iranieni au vizat campaniile prezidențiale.

Surse de securitate americane au avertizat, de asemenea, cu privire la un complot iranian de asasinare a lui Trump, fără legătură cu tentativa de împușcare de luna trecută din Pennsylvania.

Marți, Departamentul de Justiție al SUA a acuzat un pakistanez care ar avea legături cu Iranul de complot pentru asasinarea unor oficiali americani, inclusiv a fostului președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
alegeri sua