Rusia a blocat aplicația de mesagerie criptată Signal, din motive de securitate națională

Rusia a blocat aplicația de mesagerie criptată Signal, din motive de securitate națională
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2024

Roskomnadzor, organul de supraveghere al comunicațiilor de stat din Rusia, a declarat că Signal, o aplicație de mesagerie criptată, a fost blocată în țară pentru încălcarea legilor legate de operațiunile antiteroriste, a informat vineri agenția de știri Interfax.

”Accesul la aplicația de mesagerie Signal este blocat în legătură cu încălcarea cerințelor legislației ruse, care trebuie respectate pentru a preveni utilizarea aplicațiilor de mesagerie în scopuri teroriste și extremiste”, a declarat agenția.

Urmărește-ne și pe Google News
Oligarhul rus Oleg Deripaska critică cheltuielile de apărare ale țării sale și cere o \ CITEȘTE ȘI Oligarhul rus Oleg Deripaska critică cheltuielile de apărare ale țării sale și cere o "încetare imediată și necondiționată a focului" în Ucraina
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Înainte de anunțul Roskomnadzor că a luat măsuri, sute de utilizatori ai Signal au raportat probleme cu aplicația de mesagerie, un instrument de comunicații securizat folosit de până la un milion de ruși pentru a cripta mesajele și conversațiile, scrie News.ro.

Site-urile de monitorizare a serviciilor de internet au arătat peste 1.500 de plângeri cu privire la funcționarea Signal, majoritatea de la utilizatori din Moscova și Sankt Petersburg.

Utilizatorii au raportat, totuși, că aplicația funcționa normal atunci când a fost accesat printr-un VPN sau utilizată în modul de ocolire a cenzurii încorporat.

”Acest lucru indică tocmai o blocare aaplicației în Rusia și nu o problemă tehnică din partea semnalului”, a declarat Mihail Klimarev, autorul canalului Telegram ”For Telecom”, pentru Reuters.

Susan Wojcicki, fost CEO al YouTube, a murit la 56 de ani, anunță directorul Google CITEȘTE ȘI Susan Wojcicki, fost CEO al YouTube, a murit la 56 de ani, anunță directorul Google

Signal nu a răspuns la o solicitare de comentariu.

De asemenea, a fost imposibil să se înregistreze un cont nou pe Signal fără un VPN, au declarat trei persoane din Moscova și regiunea Krasnodar pentru Reuters.

La introducerea unui număr de telefon mobil, serviciul afișa mesajul ”Eroare server”.

Klimarev a spus că a fost prima încercare de a bloca Signal în Rusia. Autoritățile ruse au început să blocheze accesul la Telegram, o aplicație de mesagerie utilizată pe scară largă, în 2018.

Acțiunea a întrerupt multe servicii terțe, dar a avut un efect redus asupra disponibilității Telegram în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
signal
rusia