Biden închide temporar granița SUA cu Mexic pentru migranții clandestini, un subiect exploziv în perspectiva alegerilor

Biden închide temporar granița SUA cu Mexic pentru migranții clandestini, un subiect exploziv în perspectiva alegerilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Președintele american Joe Biden va semna astăzi un decret care va permite închiderea temporară a frontierei SUA cu Mexicul pentru migranții clandestini odată ce numărul acestora depășește pragul de 2.500 pe zi, un subiect exploziv în perspectiva alegerilor prezidențiale din noiembrie la care președintele democrat îl are din nou ca rival pe republicanul Donald Trump, ce pledează pentru restricții severe contra migrației ilegale, relatează agențiile AFP și EFE.

Decretul le va permite autorităților americane să deporteze migranții care nu îndeplinesc criterii stricte privind azilul dacă în decurs de șapte zile este depășită media de 2.500 de intrări clandestine pe zi, au explicat presei funcționari americani, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grindeanu s-a dus la Gara de Nord pentru 5 vagoane și 2 locomotive CITEȘTE ȘI FOTO Grindeanu s-a dus la Gara de Nord pentru 5 vagoane și 2 locomotive
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Dar această măsură ar urma să intre în vigoare imediat, întrucât numărul migranților care trec clandestin granița dinspre Mexic depășește evident pragul de 2.500 pe zi, media în aprilie fiind de circa 4.200 pe zi.

Protocoalele care vor permite reluarea prezentării cererilor de azil vor fi din nou relaxate de îndată ce numărul acestora scade la 1.500, calculate ca medie zilnică pe o durată de 14 zile.

Olaf Scholz, mesaj tranșant pentru Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO CITEȘTE ȘI Olaf Scholz, mesaj tranșant pentru Putin: Vom apăra fiecare centimetru pătrat din teritoriul NATO

"Președintele Biden este convins că trebuie să ne securizăm frontiera. De aceea a anunțat astăzi măsuri menite să împiedice migranții care trec ilegal frontiera noastră de sud să primească azil", a transmis Casa Albă într-un comunicat.

Această schimbare radicală de poziție în chestiunea migrației îl apropie pe Biden de abordarea lui Trump, a cărui echipă de campanie a descris măsura anunțată acum de Casa Albă drept o încercare disperată a președintelui democrat de a seduce electoratul cel mai conservator.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
mexic
migranti