Adidas o înlătură pe Bella Hadid dintr-o campanie publicitară după critici din partea Israelului

Adidas o înlătură pe Bella Hadid dintr-o campanie publicitară după critici din partea Israelului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2024

Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini palestiniene, din reclame care promovau un model de pantofi sport lansat pentru prima dată pentru a coincide cu Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, relatează The Guardian, amintind că 11 israelieni au fost uciși de teroriști palestinieni la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Decizia a fost luată în urma criticilor formulate de Israel.

Compania de îmbrăcăminte sport cu sediul în Germania a declarat că își „revizuiește” campania după criticile din partea Israelului cu privire la implicarea lui Hadid în campanie, notează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Samsung întrerupe livrările căștilor Galaxy Buds 3 Pro CITEȘTE ȘI Samsung întrerupe livrările căștilor Galaxy Buds 3 Pro
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Încălțămintea sport SL72, descrisă de Adidas ca fiind un model clasic atemporal, a fost promovată de Hadid, o americancă a cărei familie își are rădăcinile în Palestina.

Modelul, care a atras anterior furia guvernului israelian pentru că ar fi scandat sloganul „De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, a fost acuzată de antisemitism.

Israelul a criticat, pe contul său oficial de X faptul că Bella Hadid este imaginea acestei campanii, amintind că „unsprezece israelieni au fost uciși de teroriști palestinieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen”.

Hadid a criticat în mod repetat guvernul israelian și i-a sprijinit pe palestinieni de-a lungul anilor, iar la 23 octombrie a făcut o declarație pe Instagram în care deplângea pierderea de vieți nevinovate, în timp ce le-a cerut celor care o urmăresc să facă presiuni asupra liderilor lor lor pentru a proteja civilii din Gaza.

The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară CITEȘTE ȘI The Economist constată - România a devenit un magnet pentru studenții străini la medicină. În timpul ăsta, medicii români pleacă din țară

Adidas a transmis într-o declarație că actuala campanie pentru pantofii SL72 „reunește o gamă largă de parteneri”.

„Suntem conștienți că s-au făcut conexiuni cu evenimente istorice tragice – deși acestea sunt complet neintenționate – și ne cerem scuze pentru orice supărare sau suferință cauzată. Ca urmare, revizuim restul campaniei”, a fost mesajul companiei.

Nu a stabilit ce modificări vor fi făcute. Alte imagini publicitare care prezintă ambasadori ai mărcii Adidas, inclusiv fotbalistul francez Jules Koundé, rapperul american A$AP Nast și modelul chinez Sabrina Lan rămân online.

Membrii grupării palestiniene Black September au pătruns în satul olimpic la 5 septembrie 1972. Unsprezece membri ai delegației israeliene au fost luați ostatici și uciși.

Grindeanu despre Podul de la Brăila: Nu vom da bani până când nu vor fi înlăturate toate neconformitățile. O nouă soluție tehnică CITEȘTE ȘI Grindeanu despre Podul de la Brăila: Nu vom da bani până când nu vor fi înlăturate toate neconformitățile. O nouă soluție tehnică

Nu este prima dată când compania de îmbrăcăminte sport rupe legăturile cu ambasadori celebri după acuzații de antisemitism.

Adidas și-a încheiat parteneriatul cu rapperul Kanye West în octombrie 2022, spunând că „nu tolerează antisemitismul” după ce rapperul a fost suspendat de pe Instagram și Twitter din cauza unor postări ofensatoare.

Acesta a spus că comentariile și acțiunile din partea lui West au fost „inacceptabile, pline de ură și periculoase și încalcă valorile companiei de diversitate și incluziune, respect reciproc și corectitudine”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bella hadid adidas
bella hadid israel