O nouă firmă din grupul Teamnet în insolvență, datorii de 8 milioane euro către divizia de investiții a Băncii Mondiale

O nouă firmă din grupul Teamnet în insolvență, datorii de 8 milioane euro către divizia de investiții a Băncii Mondiale
scris 31 iul 2018

O nouă firmă din grupul Teamnet, creat de fostul deputat Sebastian Ghiță, a intrat în insolvență. Engineering Water and Waste (fosta Teamnet Engineering) are datorii față de creditori de  45,52 milioane de lei, din care 37,25 milioane de lei (8,06 milioane de euro) față de International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, potrivit tabelului preliminar al creanțelor analizat de Profit.ro.

Oportunitate pentru investitori: cum să cumperi un teren de 61.000 mp în București la prețul de 23 euro/mp CITEȘTE ȘI Oportunitate pentru investitori: cum să cumperi un teren de 61.000 mp în București la prețul de 23 euro/mp
Urmărește-ne și pe Google News

Societatea a garantat un împrumut contractat de Teamnet International în luna mai 2014, care nu a restituit rate din credit în sumă de 2,25 milioane de euro, la care se adaugă dobânzi și dobânzi penalizatoare de 1,1 milioane de euro și viitoare rate care vor ajunge, la scadență, de 4,5 milioane de euro.

Engineering Water and Waste este controlată de Teamnet International Ploiești (județul Prahova) – 52,02%, în insolvență din 2017, alături de TNI Stock Invest SRL – 25,75%, GES Collaborat Invest SRl – 19,7% și Storage Inventory – 2,53%.

Asesoft Technologies, controlată indirect de Sebastian Ghiță și aflată in faliment, începe să își vândă activele, pornind cu terenuri, clădiri de birouri, mașini și spații comerciale, dar și un întreg bloc de locuințe CITEȘTE ȘI Asesoft Technologies, controlată indirect de Sebastian Ghiță și aflată in faliment, începe să își vândă activele, pornind cu terenuri, clădiri de birouri, mașini și spații comerciale, dar și un întreg bloc de locuințe

La finele lunii mai, Tribunalul București a hotărât deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitorului Engineering Water and Waste, la cererea societății. Alte două cereri de insolvență au fost înainte, în alt dosar, de Costa V.O.C. Impex și Constructim.

În urma refuzului BDO Business Restructuring SPRL, instanța a numit administrator judiciar provizoriu al debitorului pe Casa de Insolvență GMC SPRL, care, până la 17 august, va definitiva tabelul creanțelor Engineering Water and Waste.

Ceilalți creditori ai societății sunt Teamnet International – 3,24 milioane de lei, Constructim – 1,67 milioane de lei și Engineering 2B - 1,48 milioane de lei.

Engineering Water and Waste și-a început activitatea în 2012 și desfășoară activități de inginerie si consultanta tehnică legate de acestea, potrivit www.termene.ro.

Asesoft Technologies a acordat dividende de 5 milioane de lei cu o zi înainte de insolvență. Instanța a anulat operațiunea, la cererea lichidatorului judiciar CITEȘTE ȘI Asesoft Technologies a acordat dividende de 5 milioane de lei cu o zi înainte de insolvență. Instanța a anulat operațiunea, la cererea lichidatorului judiciar

Afacerile societății au crescut până în anul 2015, când au atins un maxim de 74,34 milioane de lei. Anul trecut, cifra de afaceri a scăzut la 4,91 milioane de lei, de la 27,89 milioane de lei în 2016.

Tot anul trecut, Engineering Water and Waste a intrat pentru prima oară pe minus, cu o pierdere de 2,63 milioane de lei, după ce în intervalul 2012 – 2016 activitatea societății a generat profit în fiecare an.

Alături de Engineering Water and Waste, din grupul Teamnet mai sunt în insolvență Teamnet International și Teamnet Business Services.

În acționariatul Teamnet International, cea mai mare firmă a grupului, se regăsesc International Finance Corpo­ration (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

viewscnt
Afla mai multe despre
teamnet
sebastian ghita
engineering water and waste
teamnet engineering
ifc
banca mondiala
insolventa
datorii