Societatea T2 SRL din Roșiori de Vede a lansat o licitație estimată la 7,2 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziționarea de active corporale de tip instalații, utilaje, echipamente și de active necorporale (cunoștințe tehnice, brevete, drepturi de utilizare) în cadrul proiectului "Produs software inovativ pentru analiza sentimentelor din textele în limba Română – SENTITEXT", Cod SMIS 156284. Proiectul va fi realizat împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
"Prin prezentul proiect se dorește diversificarea activității T2 SRL prin completarea portofoliului de produse și servicii oferit la momentul actual cu un produs inovativ, nou, care nu a mai fost realizat anterior în societate, respectiv SENTITEXT - produs software inovativ pentru analiza sentimentelor din textele în limba română - produs informatic destinat organizațiilor financiar bancare, financiar nebancare și fintech-urilor din România ce dețin call-center-uri. Termenul estimat pentru implementarea întregului proiect este de 9 luni.
În urma derulării proiectului, T2 SRL urmărește diversificarea soluțiilor informatice pe care le pune la dispoziția clienților prin introducerea pe piață a unei soluții capabile să genereze o analiză a sentimentelor din texte cu ajutorul unor algoritmi bazați pe inteligență artificială, soluția fiind gândită să răspundă unei cereri deja manifestate din partea personalului din departamentele de marketing, relații cu clienții, call-centere și dezvoltarea de business din industria financiar-bancară, dar și de către decidenții organizațiilor", scrie în caietul de sarcini al licitației.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În document se precizează că pe piață există astfel de soluții digitale care s-au dovedit eficiente pentru limba engleză.
"Echipele din parteneriatul realizat în scopul implementării acestui proiect (T2 și Universitatea Babeș – Bolyai) vor prelua această soluție, iar cu ajutorul cercetării industriale și a activităților de dezvoltare experimentală se va adapta la particularitățile limbii române, creând astfel un produs nou, care, în ciuda cererii din ce în ce mai accentuate, nu este disponibil pe piață, capabil să efectueze analiza sentimentelor incorporate de texte în vederea generării unor rapoarte analitice care să reprezinte instrumente de încredere pentru decidenții din sectoarele menționate anterior", se mai spune în caietul de sarcini.
Ofertele vor fi deschise la finele lunii iulie. Câștigătorul va livra active corporale de tip instalații, utilaje, echipamente și de active necorporale în termen de 110 zile de la semnarea contractului.
CITEȘTE ȘI Orange România câștigă definitiv în fața Consiliului Concurenței în dosarul privind anularea unei amenzi consistente pe abuz de poziție dominantăFinanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Competitivitate - POC).
T2 a mai accesat fonduri europene pentru realizarea agregator de documente inteligente. Detalii AICI.
Înființată în august 2006, compania are peste 16 ani de activitate, în care a evoluat de la outsourcing de servicii și personal, în primii ani de activitate, la dezvoltarea de soluții și servicii proprii și la crearea unor echipe interne, capabile să furnizeze soluții eLearning, digitalizare și dezvoltare software, inteligență artificială, business intelligence, analytics și integrare aplicații enterprise.
Asociații T2 sunt Anatol Oprea - 50% și Tudor Zavulan - 50%, conform termene.ro.
În 2022, afaceri companiei au depășit 4 milioane de lei, cu 40% mai mult față de anul precedent, iar profitul s-a dublat, la 1,06 milioane de lei.