Novavax reduce previziunile privind veniturile pentru 2024 și restrânge prezența europeană

Novavax reduce previziunile privind veniturile pentru 2024 și restrânge prezența europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Novavax și-a redus din nou previziunile anuale de venituri și a declarat că își va restrânge prezența în Europa în restul anului, înainte de a preda partenerului Sanofi drepturile de a vinde vaccinul împotriva COVID-19, în 2025, transmite Reuters.

Vaccinul companiei nu a reușit să obțină o cotă semnificativă pe piața vaccinurilor împotriva COVID, față de Pfizer/BioNTech și Moderna, iar anul trecut a ridicat îndoieli cu privire la capacitatea sa de a rămâne în afaceri, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ONU adoptă primul său tratat împotriva criminalității informatice, condamnat de activiștii pentru drepturile omului, dar și de marile companii de tehnologie: ”Supraveghere totală” CITEȘTE ȘI ONU adoptă primul său tratat împotriva criminalității informatice, condamnat de activiștii pentru drepturile omului, dar și de marile companii de tehnologie: ”Supraveghere totală”
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Ne concentrăm eforturile comerciale pentru restul anului pe cea mai mare piață a noastră, SUA”, a declarat directorul de operațiuni John Trizzino, într-un apel după publicarea veniturilor.

Compania își va reduce infrastructura de vânzări în Europa și se va concentra pe piețe selectate, precum Germania, Italia și Polonia.

Novavax se așteaptă ca cererea generală de vaccinuri pentru COVID în SUA să rămână similară cu cea de anul trecut, dar anticipează ca propria sa performanță să fie mai bună, a spus Trizzino.

Compania a solicitat autorizație pentru vaccinarea pentru COVID în sezonul de toamnă, care vizează tulpina JN.1, de la autoritățile de reglementare din SUA și Europa.

Acțiunile sale au crescut cu 5% joi.

Acțiunile au scăzut cu peste 95% de un nivel maxim  atins în 2021, în perioada de vârf a pandemiei.

În mai, Novavax a semnat un acord de licență în valoare de cel puțin 1,2 miliarde de dolari cu Sanofi, pentru vaccinul său pentru COVID.

Acordul a oferit companiei americane de biotehnologie lichiditatea atât de necesară, în timp ce a stimulat planurile producătorului francez de medicamente de a dezvolta împreună o combinație a vaccinului său antigripal și COVID.

Marea Britanie investighează o investiție de miliarde de dolari a Amazon în startupul de AI Anthropic CITEȘTE ȘI Marea Britanie investighează o investiție de miliarde de dolari a Amazon în startupul de AI Anthropic

Novavax, care a ratat estimările privind veniturile și profitul pentru trimestrul al doilea, și-a redus intervalul de prognoză pentru întregul an pentru veniturile totale la 700 de milioane de dolari la 800 de milioane de dolari, de la 970 de milioane de dolari la 1,17 miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, Moderna și-a redus la rândul ei prognoza de venituri pentru 2024, parțial din cauza vânzărilor scăzute de vaccinuri pentru COVID în UE.

Novavax așteaptă acum vânzări de produse de la 275 la 375 de milioane de dolari pentru anul 2024, în comparație cu estimarea sa anterioară între 400 și 600 de milioane de dolari, care includea și redevențe și alte venituri.

viewscnt
Afla mai multe despre
novavax
vaccin