Net Brinel a câștigat, în urma unei licitații, un contract pentru furnizarea unei platfome informatice care va permite integrarea proceselor IT ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și creșterea performanțelor sistemelor IT actuale din cadrul instituției. Estimat la 1,8 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 39 luni, contractul a fost atribuit pentru suma de 1,39 milioane de lei, fără TVA.
La proceură s-a înscris cu ofertă și Asseco SEE.
"ASF își propune operaționalizarea unei soluții de infrastructură complet virtualizate, de tip HCI - Hyper-Converged Infrastructure - (denumită în continuare platformă de virtualizare sau platformă HCI), care să asigure resurse informatice ce permit integrarea proceselor IT specifice, atât pe cele actuale, cât și pe cele viitoare, pe o platformă unică și omogenă, într-un regim înalt de disponibilitate și securitate conform tuturor bunelor practici în domeniu. Obiectivele specifice ale implementării platformei HCI sunt asigurarea resurselor informatice necesare pentru proiectele IT de implementare a soluțiilor software pentru următorii 3 ani, creșterea performanțelor sistemelor IT actuale, reînnoirea componentelor de infrastructură IT hardware existente care prezinta uzură fizică și morală avansată, implementarea de mecanisme centralizate de management și monitorizare a elementelor de infrastructură IT și consolidarea cunoștințelor pentru asigurarea unei abordări unitare și eficiente în ceea ce privește administrarea infrastructurii IT", scrie în caietul de sarcini al licitației.
CITEȘTE ȘI O singură ofertă pentru dezvoltarea sistemului actual de management al dosarelor juridiceImplementarea platformei HCI va diminua riscul de nefuncționare a proceselor IT, va aduce simplitate și omogenitate hardware și software, precum și scalabilitate ușoară, alături de balansarea consumului de resurse IT&C.
ASF a fost înființată în 2013 ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanțată și asigură cadrul adecvat necesar supravegherii și funcționării eficiente a piețelor financiare din sectorul instrumentelor și investițiilor financiare, sectorul asigurări-reasigurări și sectorul sistemului de pensii private.
Instituția a fost constituită prin fuzionarea a trei instituții diferite responsabile de supravegherea piețelor financiare nebancare, respectiv CSSPP (pensii private), CSA (asigurări) și CNVM (piața de capital).
Misiunea ASF vizează protejarea intereselor și drepturilor consumatorilor produselor financiare specifice piețelor nebancare, dezvoltarea acestor piețe, asigurarea transparenței și a stabilității lor sistemice, precum și creșterea gradului de încredere și a nivelului de educație financiară a populației.