Liviu Dragnea explică măsurile PSD: Ce prezentăm noi nu e magie, este economie pură. "Ei" nu vor ca românii să trăiască bine

Liviu Dragnea explică măsurile PSD: Ce prezentăm noi nu e magie, este economie pură. "Ei" nu vor ca românii să trăiască bine
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2018

După ce salariații vor avea salarii mai mari, pensionarii vor avea un venit decent, iar firmele din România vor câștiga mai bine, oamenii vor fi mai fericiți, iar un astfel de popor va fi mai greu de manipulat, susține președintele PSD Liviu Dragnea, care spune că a înțeles de ce "ăștia” nu mai vor coaliția PSD-ALDE la guvernare. Dragnea a explicat că acesta este singurul motiv pentru care "ăștia” critică partidul și singurul motiv pentru care există atacuri la adresa lui. "Ce prezentăm noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pură", adaugă liderul PSD.

"Cred că am înțeles de ce vor ăștia să nu mai fim noi. Pentru că începând cu 2021, când pensionarii or să aibă o pensie, zic eu, decentă și meritată, pensie sănătoasă, când salariații or să aibă salarii mari, când firmele or să o ducă bine, când fermierii or să primească în fiecare an subvențiile, atunci românii vor fi mai fericiți. Asta înseamnă că va fi un popor mai greu de manipulat și un popor în care mai greu se însămânțează această sămânță a urii. Este principalul motiv pentru care ăștia nu ne mai vor. Principalul motiv și pentru ce mi se întâmplă mie și nu numai mie. M-am tot gândit de ce și asta este singura explicație”, a declarat Liviu Dragnea duminică seară, la România Tv, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Fără să precizeze despre cine ar fi vorba, Liviu Dragnea a spus că "ei” nu vor ca românii să trăiască bine și "însămânțează o sămânță a urii".

Liderul PSD a adăugat că ce face coaliția de guvernare este economie îndreptată spre justiție socială, nu "magie".

"În campanie am prezentat un grafic foarte simplu. De ce de câte ori guverna PSD erau creșteri și când guvernau ceilalți erau scăderi economice? Pentru ca să se poată însămânța ura pentru că ei niciodată nu vor veni să spună <vrem să trăiți mai bine>. Nu, <votați-ne ca să îi omorâm pe ceilalți >, acesta a fost sloganul lor acoperit, cu lupta anticorupție, cu orice legat de justiție, cu absolut orice să-și acopere eficiența și faptul că nu vor ca lumea să trăiască mai bine. Ce prezentăm noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pură, dar este economie îndreptată spre justiție socială, spre dorința de a da beneficiu tuturor românilor din creșterea economică. Nu creștere economică, venituri mici și alea împărțite prost și nedrept”, a mai spus Dragnea.

Primăria Capitalei vrea să cheltuiască 2,3 milioane de lei pe concerte pe o insulă pe Dâmbovița și o flotilă de bărci care să ajungă până în Londra CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei vrea să cheltuiască 2,3 milioane de lei pe concerte pe o insulă pe Dâmbovița și o flotilă de bărci care să ajungă până în Londra

El a afirmat că oricine a fost președintele PSD a fost ținta atacurilor, dar că niciodată nu a mai fost o astfel de campanie critică cum a fost cea din ultimul an și jumătate.

"Ei numai pe ură au câștigat. Când a câștigat Băsescu în 2009, tot pe ură împotriva lui Mircea Geoană a câștigat. Când a câștigat Iohannis, tot pe ură împotriva PSD-ului a câștigat”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a prezentat, la România TV, noua formulă de calcul a pensiilor din în viitoare lege, care se va aplica din 2021, și ritmul de creștere a pensiilor în următorii ani. El a susținut că "s-au spus mii de minciuni" despre noua lege a pensiilor și a îndemnat Guvernul ca din luna august să înceapă dezbateri pe noua lege a pensiilor.

Potrivit lui Dragnea, noua lege va îndreapta inechitățile istorice, pentru că acum oameni cu stagii egale, cu condiții similare, au pensii diferite. "Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiției sociale. (...) Toate pensiile vor crește", a declarat Liviu Dragnea, susținând că noul act normativ va mări și ritmul de creștere a pensiilor.

Potrivit lui Dragnea, noua formulă de calcul este următoarea: numărul de puncte acumulat se împarte la 35 (stagiul de cotizare) și se înmulțește cu punctul de pensie.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu dragnea
economie
macroeconomie
magie